skip to Main Content

L’oposició reclama més diàleg a l’equip de govern

Els grups a l’oposició s’abstenen en l’aprovació inicial dels pressuposts municipals i preparen les esmenes lamentant la falta de participació. 

Maria Antònia Sansó (PP): “Trobam que s’han d’abaixar els imposts” 

La fórmula dels populars per fer front el 2021 que s’entreveu complicat es basaria en la “reordanança fiscal”, com explica la seva cap de llista, Maria Antònia Sansó: “estam preparant unes al·legacions a les ordenances fiscals perquè trobam que s’han d’abaixar els imposts”. El Partit Popular es va abstenir a l’aprovació inicial dels pressuposts, uns comptes que segons Sansó “ja estaven tancats” quan van ser cridats a participar-hi. “Ara -diu Sansó- la gent té manco ingressos, hi ha hagut una temporada turística desastrosa i per tant trobam important que s’han d’abaixar els imposts”. A més, la portaveu dels populars exigeix que es recuperin els 700.000 euros que l’Ajuntament va posar pel temporal Glòria i que el Govern Central ha d’assumir i, per altra banda, despeses com el servei de prevenció i extinció del Consell de Mallorca d’uns 250.000 euros. L’objectiu és que “el màxim dels doblers possibles estiguin a les mans dels ciutadans i no dins l’Ajuntament de Manacor que té 40 milions d’euros gràcies a la Llei Montoro”, conclou. 

Antònia Llodrà (AIPC-SyS): “Ens vam abstenir perquè eren uns pressuposts centralistes i poc participatius” 

La recentment elegida portaveu d’AIPC, Antònia Llodrà, afirma que “Porto Cristo i s’Illot han de tenir un pressupost definit”, una reclamació que feren l’any passat i un dels motius principals per abstenir-se, “ens vam abstenir perquè són uns pressuposts centralistes i poc participatius”, diu Llodrà. En el seu cas, no faran esmenes perquè la Junta de Districte de Porto Cristo ja va enviar una sèrie de propostes per incloure als pressuposts i el grup porteny espera que enguany sí que es tinguin en compte “són quasi les mateixes de l’any passat perquè no s’ha fet res”, comenta. Per fugir del centralisme, demanen “un pressupost d’un 20% per cada nucli i que estigui detallat”. A l’espera d’examinar la lletra petita dels comptes, Llodrà celebra la reforma de la primera línia de Porto Cristo, de 500.000 euros, però, alhora, es manté prudent, “estam a l’expectativa que se’ns comunica, no els aprovarem, però no els tombarem”. 

Catalina Riera (PI): “Continuam amb un 66% manco d’inversió en educació” 

Segons Catalina Riera, l’equip de govern ha fallat en no incloure l’oposició. Riera aposta per l’augment de la inversió en educació, les ajudes directes al teixit empresarial i les famílies de Manacor i el foment de les ajudes a persones sense treball. A més, destaca que “continuam amb un 66% de manco inversió en educació, enguany es manté la retallada”. La seva abstenció es basa en el fet que és una aprovació inicial però, també, en la falta de participació ha fet que les seves propostes no s’hi hagin inclòs. “Com a mínim – diu Riera- el consistori hauria d’escoltar les propostes de tots els grups. De fet, crec que hi ha propostes concretes nostres que hagués estat bé que hi fossin”. A part, lamenten la reducció en la partida de participació ciutadana, la falta de pressuposts pels diferents nuclis de població i exigeixen conèixer com gestionaran els romanents, de fet, proposen “una convocatòria d’ajudes per a petites i mitjanes empreses i autònoms amb una dotació de com a mínim tres milions d’euros” a través d’aquests doblers. 

Back To Top
Search