skip to Main Content

L’STEI Intersindical reclama el manteniment de les ràtios del curs passat

STEI Intersindical

L’STEI Intersindical ha reclamat el manteniment de les ràtios del curs passat, al voltant dels 20 alumnes per aula, ja que s’ha demostrat amb escreix el seu bon funcionament, tant des d’un punt de vista pedagògic com sanitari. Ha quedat ben clar que l’escola ha estat un lloc segur, malgrat els efectes de la pandèmia.
El sindicat ha denunciat la contradicció de l’Administració que, per una banda, demana que es vigilin al màxim les mesures de seguretat sanitària per mor de l’alta taxa de contagis de la variant delta del virus; i per l’altra, relaxa certes decisions preses el curs passat com l’augment de les ràtios previst per al curs 2021-22, com si la pandèmia no seguís entre nosaltres.
L’Administració adopta decisions basades en criteris econòmics en lloc de sanitaris.
Malgrat això, ha valorat de manera positiva el manteniment de la “brigada” de professorat per a cobrir de manera urgent les baixes de docents que s’hagin contagiat de Covid durant el curs.
L’STEI ha plantejat el debat sobre l’ús de les mascaretes en els patis, ja que, fora de l’escola, no són prescriptives en els espais exteriors.
El sindicat ha defensat una vegada més que totes les religions han de quedar fora dels centres públics, ja que l’escola laica ha de fomentar espais de diversitat, d’acceptació de les diferències i d’inclusió. Allò que forma part de l’esfera privada i íntima de les famílies no ha d’envair els espais públics que són de tothom.
Pel que fa a qüestions més concretes del municipi de Manacor, l’STEI valora de manera positiva les reformes executades al CEIP Ses Comes i al CEIP Sa Torre, en la millora de les seves infraestructures. Resta pendent l’adequació de l’edifici del carrer de Lepant, que ha de fer possible la posada a punt de les instal·lacions del CEIPIEEM Simó Ballester; cosa del tot necessària per a la consolidació del seu projecte pedagògic.
L’STEI Intersindical agraeix una vegada més el compromís i els esforços de tota la comunitat educativa del municipi, en uns cursos complicats per la situació de pandèmia que vivim des de fa uns anys; i posa en valor la tasca del professorat en el compliment dels protocols sanitaris i
en la seva vacunació, per tal de garantir la prevenció de la salut en els centres docents.

Back To Top
Search