Skip to content

Sant Llorenç tendrà residència “en dos o tres anys”

L’Ajuntament llorencí cedeix dos solars situats al camp Vell a la Conselleria d’Afers Socials per tal de construir-hi un centre per a gent gran que tendrà una cabuda de 60 usuaris quan finalitzi la primera fase del projecte.

S’ho havien marcat com un dels objectius principals a l’inici de legislatura, i van pel bon camí. Sant Llorenç des Cardassar podrà inaugurar la seva residència per a gent gran “d’aquí a dos o tres anys”, assegura el seu batle, Mateu Puigròs.

Col·laboració interinstitucional

Però per això, primer de tot s’han de superar els obstacles inicials. Puigròs explica que en aquests moments s’ha posat “a exposició pública el conveni entre Sant Llorenç i el Consorci de Recursos Sanitaris i Assistències de les Illes Balears, de la Conselleria d’Afers Socials”. En aquest s’estableixen els graus de col·laboració entre les dues institucions. Determina que des de la Casa Consistorial cedeixen dos solars al camp Vell que sumen una superfície de 10.000 metres quadrats i, al seu torn, el Consorci ha de “redactar el projecte i construir la residència” que en aquesta primera fase comptarà amb 60 places. Després, s’ampliarà amb 60 més.

Així mateix, Mateu Puigròs confirma que el finançament de la seva construcció anirà a càrrec del Govern. “A l’Ajuntament teníem el crèdit suficient per bestreure la primera fase i que la Conselleria ens ho retornàs durant els pròxims 10 anys”, afirma el batle. Però la realitat ha estat diferent i el consistori no haurà de fer cap inversió. I és que es finançarà amb els Fons Europeus.

Els solars cedits

Els solars que ha cedit l’Ajuntament al Consorci de Recursos Sanitaris i Assistències ja eren de titularitat municipal, i per això ara no s’hi ha hagut de fer cap inversió extraordinària. “Ja es varen comprar perquè hi havia un pou per subministrar aigua”, però avui servirà “per construir-hi una residència”.

Les principals característiques d’aquests terrenys és que “estan a la part alta del poble”, afirma Puigròs. A més, a jugat a favor seu, que “està a la zona urbana, però té molta vegetació”.

Dotar l’espai de serveis, una tasca de l’Ajuntament

Tot i això, com que no hi ha cap immoble és necessari dotar-lo dels serveis bàsics. Tant és així que, explica el batle llorencí, “l’Ajuntament ha d’adaptar el carrer i el subministrament d’aigua potable, de clavegueram i xarxa elèctrica”. Al que afegeix que la residència “estarà dotada de plaques solars i esperam que pugui ser autosuficient”.

Aquesta adaptació serà per part de l’Ajuntament, com bé s’ha escrit unes línies més amunt. Però, si no hi ha canvis, “després se cedirà a l’IMAS per a la seva gestió”, comenta Puigròs.

La necessitat d’una residència

“Falten places d’aquest servei arreu de Mallorca i, sobretot, a la zona del Llevant”. Per això, és una bona notícia que es construeixi una residència de gent gran al municipi de Sant Llorenç. Puigròs considera que “està bé, perquè així no s’hauran de desplaçar molt enfora i pels usuaris és més atractiu, digne i interessant”.

Aquest és un dels motius que varen motivar l’equip de govern a posar-se en marxa ara fa dos anys. “Ja vàrem presentar un avantprojecte que, des del punt de vista demogràfic i arquitectònic ha donat bons resultats; no ha estat dit i fet”, recorda.

Back To Top
Search