skip to Main Content

“M’agrada innovar per no avorrir-me de jo mateix”

Toni Miquel (Manacor, 1989) ha estudiat fotografia i realització de vídeo tot i que no s’hi dedica professionalment. Parlam amb ell sobre la seva aposta per la tecnologia.

Com vares començar?
Fa uns deu anys vaig trobar fotos antigues a foravila i n’hi havia moltes de la casa. Vaig començar a fer les exactament les mateixes fotografies i a partir d’aquí ja vaig fer reportatges més grossos, com el de Manacor ahir i avui.

Fas molta fotografia d’espais i entorns. I les persones?
No m’inspira tant. Les fotos que faig són sessions molt personalitzades, a vegades amb un equip gran de persones i m’agrada utilitzar il·luminació artificial, màquines de fum i utilitzar animals. i ara m’inspir també en l’estètica steampunk, amb un estil del 1800, amb molts elements mecànics.

Què t’agrada més fer, fotografia o vídeo?
Ja fa molts anys que faig fotografia i m’he adonat que amb el vídeo puc ampliar i donar-li un sentiment. Amb la música, allargant els plans… Crec que ara puc transmetre i treure més sentiment amb el vídeo. Per exemple amb vídeos de noces.

També fas fotografia social?
Sí però a jo el que m’agrada és agafar la càmera sempre que puc i anar-me’n a fer fotos de tot allò que veig. Una cosa que es pot veure molt a la meva pàgina de Facebook ara són fotos de llunes i sovint ho faig a Manacor.
Hi ha una part molt digital i tecnològica en la teva fotografia no?
Sí. M’agrada innovar per no avorrir-me de jo mateix. Com que tot ho faig pel meu compte m’agrada anar provant coses noves. Fa anys vaig provar el drone, per Sant Antoni he fet el vídeo en 360º… Utilitz diferents tipus d’aparells!

I quin paper juga el retoc fotogràfic en tot això?
Jo no solc utilitzar gaire el Photoshop. Trec fotos molt naturals, no pos mai elements que no hi són realment ni adulter el fons ni pos filtres. Si vull un castell, vaig a un castell i si vull un bosc, vaig al bosc.

Com s’equilibra l’art de la fotografia i fer doblers?
Jo mai me n’he preocupat perquè tampoc és el meu mitjà per viure.

T’agradaria poder viure de la fotografia?
En un futur sí però he de trobar el moment adequat i centrar-me. Ara dedic més temps a altres coses que a la fotografia. Jo crec que cada fotògraf aporta un punt diferent i amb el tema del vídeo i del dron podria aportar un element diferent.

Back To Top
Search