skip to Main Content

“M’agrada molt xerrar davant la gent”

Marina Sancho Fullana, alumna de La Salle, i Xavier Cercós Bover, alumne d’Es Canyar, han estat els dos representants manacorins al Consell d’Infants de Mallorca. En parlam amb ells mateixos i amb les seves mares.

Té onze anys i fa sisè de primària. Però un qui la sent pensa que amb les dots d’oratòria que mostra ben bé podria passar davant qualque representant adult a l’Ajuntament. És Marina Sancho Fullana, alumna de la Salle i que, juntament amb Xavier Cercós Bover, han estat els dos representants manacorins al Consell d’Infants de Mallorca. “M’agrada molt xerrar davant la gent i no tenc vergonya de dir el que pens”, diu Marina Sancho, que reconeix que té un elevat sentit de la representativitat, tant, que fins i tot admet que “moltes vegades els meuscompanys m’han demanat coses amb les quals jo no hi estava d’acord, però les he defensades al Consell perquè som la seva representant”.

Recorda Sancho que “amb el Covid no vàrem poder fer gaire reunions, però l’any passat ja en vàrem fer tres”. Sa mare, Maria Antònia Fullana, ens explica que “a ella li feia molta il·lusió formar part del Consell d’Infants i per això es va preparar com a candidata i va fer un punt de llibre i tot”. Per a Maria Antònia, un dels fets que explicarien aquestà ànsia participativa de la seva filla és que “sempre dona la opinió de tot, és molt participativa i molt sincera en totes les coses de la seva vida. Et dirà la veritat encara que no t’agradi. Fins i tot qualque vegada li he dit que no hi ha la necessitat de dir sempre la veritat”.

“Batlessa no, perquè hi ha molts de problemes”
Marina Sancho Fullana està alabada amb el batle Oliver, “és molt agut i molt amable amb nosaltres”, diu, i reconeix també que un dia li agradaria ser dins l’Ajuntament, “però de batlessa no, perquè sempre hi ha problemes”. Quan li demanam per les consecucions assolides a l’Ajuntament manacorí en referència a les demandes del Consell d’Infants, Marina Sancho diu que “demanàrem que ens fessin un skate park i ja l’han fet. I també que obrissin els patis de les escoles, i ja se n’han obert un parell”.

Al Consell d’Infants de Mallorca ella i Xavier explicaren quines havien estat fins ara les tasques que havia fet el Consell d’Infants manacorí i com era el seu funcionament.

Així, Xavier Cercós, representant del col·legi Es Canyar, ens conta que a Palma es dividiren en dos grups de feina i que ell fa sortir elegit per parlar”. De fet, va ser gràcies a un sorteig que va accedir al Consell d’Infants de Mallorca, i també al de Manacor: “Primer férem una votació en Es Canyar, jo com que tenc molts d’amics supòs que em votaren, dic supòs perquè el vot era secret. Però el cas és que vàrem empatar amb un altre candidat i vàrem haver de fer un sorteig per veure quin anava al Consell Municipal”. Maria Bover és sa mare, i ens conta que “no tenim ningú a la família que s’hagi dedicat a la política, ni a l’associacionisme, però quan ens va dir que volia ser representant al Consell d’Infants, no ens va venir de nou, perquè ell ja fa teatre i moltes altres activitats. I nosaltres ben contents”.

“President d’Espanya”
Xavier ens explica que el Consell d’Infants es reuneix una vegada cada trimestre, a banda de les reunions extraordinàries. Quan li demanam si, ara que ha provat durant dos anys això de ser representant de la seva escola al Consell d’Infants, s’ha plantejat de continuar dins aquest món quan sigui gran, té molt clar el seu objectiu: “Jo el que m’he plantejat és ser president d’Espanya. Començaria a l’Ajuntament i després continuaria pujant a poc a poc fins allà on pogués”.

Back To Top
Search