skip to Main Content

Mai és prou

Aquesta setmana dedicam el reportatge de la setmana al 25-N, dia internacional contra la violència de gènere. La reivindicació feminista envers la igualtat entre dones i homes i també contra qualsevol casta de maltractament masclista havia estat una veu clara al llarg dels anys al nostre municipi, però sovint infructuosa a causa de la seva manca d’organització. D’un temps ençà, primer amb el Col·lectiu de Dones de Llevant i després amb l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor, aquestes veus s’han ajuntat i han donat visibilitat i força a un discurs massa sovint soterrat o desconegut. La tasca durant la darrera dècada de les organitzacions feministes a Manacor ha estat sens dubte la llavor que ha provocat el naixement de la regidoria d’Igualtat, ara a càrrec de la delegada de Serveis Socials, Maribel Bauzà.

L’Ajuntament disposa ara mateix de dues persones que fan feina en qüestions de gènere: d’una banda en en el desenvolupament d’un pla d’igualtat, i de l’altra en l’atenció a les dones maltractades. Cert és que es tracta d’una fita sense precedents i que cal lloar. Però com hem fet sempre des d’aquesta columna en reclamar més atenció als ciutadans per part de l’administració, ens hi reafirmam. Mai és prou.

Mai és prou la inversió en una sanitat pública de qualitat, gratuïta i universal, que no hagi de competir, per a res, amb el sector privat. Mai és prou la inversió en educació, amb la intenció primera de garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els infants, venguin d’on venguin, siguin fills de qui ho siguin. Mai és prou la inversió en el servei a les persones discapacitades o amb problemes de salut mental. El millor símptoma d’un país normal seria que no haguessin d’existir associacions que fan una tasca encomiable com Estel de Llevant o Aproscom.

Només aquest darrer any han hagut de ser ateses a manacor 39 dones per casos de violència masclista. És, aquesta, la petita punta d’un iceberg molt més gegant, molt més perillós, molt més conglaçat i corprenedor. Una sola treballadora les atén a l’Ajuntament de Manacor. Calen més recursos per atendre aquestes dones i per facilitar que les que no formulen denúncia ho facin. Calen més recursos per posar uns fonaments sòlids de valors entre els nostres joves. Calen recursos per fer-nos ser més persones. Perquè mai és prou.

Back To Top
Search