skip to Main Content

Malvingut!

Ahir moria Pedro Jaume Soler, natural de Sant Llorenç, afectat de Covid-19. Tenia 78 anys i no tenia patologies prèvies. Ens feim ressò de l’article que havia fet el seu nebot, Pau Quina, a la revista Card.cat. Un escrit ple d’humanitat i de reflexions que tots plegats ens feim aquests dies. Ànims i coratge Pau i família.

Malvingut

Ja el tenim aquí. Allò que ens sonava a xinès (mai millor dit), llunyà, exòtic, que era tema anecdòtic en algun sopar… ja vola per devora nostre. Potser no se vegi però està ben present. I no es tracta ara de tornar uns paranoics ni res d’això, però tampoc inconscients i saber que ens enfrontam a un enemic poderós que fa mal, molt de mal. 

Primer va arribar a Itàlia. Encara estava enfora… però ja no tant. S’apropava. Per la feina ja hi havia comentaris, alguna por i suspicàcies. Després es va instal·lar a Madrid. Aquí la cosa ja era seriosa. Es van tancar escoles i grans esdeveniments culturals i d’esbarjo (la concentració de grans multituds, en resum). I com va dir una companya meva “les escoles res, quan en aquest país s’atura el futbol, ha de ser per alguna cosa seriosa”. I no li faltava raó. El cruel virus aviat s’ha escampat per cada un dels racons del planeta (i aquí, malauradament, també).  Per això immediatament es va instaurar l’estat d’alerta i la gent va entrar en pànic: coes al supermercat, paper de vàter exhaurit, mascaretes a dojo…  Escenes reals de ciència-ficció, en definitiva.

Per continuar llegint, anau a Card.cat: article complet.

Aquí podeu llegir la dedicatòria que fa Pau Quina al seu oncle: Al meu tio Pedro.

Back To Top
Search