skip to Main Content

Manacor acull el Campionat Balear Indidivual de Tir de Fona

Es tracta del campionat més important que els foners duen a terme al llarg de la temporada. Amb un centenar de participants que tiraren en la modalitat de pedra, la jornada es va celebrar al camp de futbol Andreu Pascual Frau el primer diumenge de desembre organitzada per la Federació Balear de Tir de Fona.

El Campionat Balear de Tir de Fona, el més important de la temporada, es va celebrar el passat 1 de desembre al camp de futbol Andreu Frau. Amb un centenar de participants, el torneig comptà amb tiradors en categories masculina, femenina, juvenil i infantil en la modalitat de tir de pedra.
Al final de la jornada, es va dur a terme l’entrega de premis, amb la presència del regidor d’esports, Artur Aguiló i tres Cornelius Atticus, amb Margalida Ferrer, Pep Sanchis i Víctor Juan. A més, tots els participants varen lluir una samarreta amb el lema “Ànims, Mateu” fent al·lusió al president honorífic de la Federació, Mateu Cañellas.
El president de la Federació de Tir de Fona, Pep Ribas, explica que lluny de perdre’s la tradició, “el tir de fona va agafant cada vegada més força” i que, de fet, al llarg de l’any es fan diverses competicions i esdeveniments. Des de la Federació organitzen un campionat escolar, que es fa amb pilota; un altre a escala insular i també, al llarg de l’any se celebra la lliga balear, que es juga per equips i que el proper cap de setmana arribarà a la jornada final amb la darrera tirada a Menorca. A més, fa sis anys que organitzen una tirada internacional amb gent de diversos països, en què, a més de tir de fona, es fan xerrades i visites culturals amb les persones visitants i és “un atractiu turístic en temporada baixa”. Finalment, Ribas explica que la Federació també organitza un Festival de Jocs i Esports Tradicionals que enguany va tenir lloc el 26 i 27 d’octubre a Felanitx, coincidint amb la celebració del Campionat de Tir de Fona en la modalitat de pilota.

Classificació Campionat Balear

Categoria masculina:
1r Jose Ramón Garcia (Mallorca).
2n Modesto Mañas (Mallorca).
3r Raul Lopera (Menorca).

Categoria femenina:
1r Maria Caimaris (Menorca).
2n Mar Cuesta (Mallorca).
3r Catalina Riera (Eivissa)

Categoria juvenil:
1r Biel Gomila (Mallorca).
2n Jaume Colomar (Mallorca).
3r Toni Montiel (Mallorca)

Categoria infantil masculina:
1r Oriol Nicolau (Mallorca)
2n Vicent Olives (Menorca)

Categoria infantil femenina:
1r Eulalia Prats (Eivissa)
2n Yaiza Moreno (Mallorca)

 

Back To Top
Search