skip to Main Content

Manacor acull la presentació del festival de cançó d’autor, Barnasants

Joan Isaac i Carme Sansa, Meritxell Jené i Ovidi 25 són part de la programació musical que Barnasants durà a terme a Manacor, un festival que oferirà fins a onze concerts també a altres municipis i que alhora permetrà als artistes locals actuar fora de Mallorca.

El matí del 16 de març va tenir lloc a Manacor la presentació del festival Barnasants amb la presència del batle de Manacor, Miquel Oliver, la vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, a batlessa de Porreres, Xisca Móra; la batlessa d’Esporles, Maria Ramon; el delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Mateu Marcé; el director del festival, Pere Camps i artistes ben coneguts de l’escena musical mallorquina com Tomeu Penya i Clara Fiol.

La 26a edició del Barnasants començarà el pròxim 9 d’abril a Palma amb l’actuació d’Imaràntia al Teatre Mar i Terra i s’estendrà fins al 18 de juliol amb Maria del Mar Bonet i Borja Penalba al Teatre Principal de Palma. En total hi haurà fins a 11 concerts, també als municipis de Porreres i Esporles, la majoria dels quals són estrenes de nous treballs d’artistes com Guillem Soldevila, Joan Isaac i Carme Sansa, Meritxell Gené, Pau Riba o Ovidi 25.

Pel que fa a la programació arreu de Mallorca, Oliver ha afirmat que “és important descentralitzar l’oferta cultural i que aquesta arribi a la Part Forana. El Barnasants explica tot el que som i volem mostrar; els Països Catalans són els nostres referents i les nostres accions”. Una opinió compartida per la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Bel Busquets, que ha qualificat el festival de cançó d’autor de “projecte de país”. Per la seva banda, el director del festival, Pere Camps, ha destacat que un dels objectius de Barnasants és «normalitzar que hi ha un mercat de 15 milions de persones europees» per a la música i la cultura en català

De fet, la filosofia del festival és teixir una xarxa d’espais arreu dels territoris de llengua catalana per tal que els artistes del conjunt del domini lingüístic puguin presentar les seves propostes fora del seu territori. En aquest sentit, fins a nou artistes mallorquins com Tomeu Penya, Maria Jaume, Lluís Cabot o Clara Fiol presentaran els seus projectes a fora de Mallorca, consolidant el caràcter federal d’aquest projecte. D’aquesta manera, els escenaris de l’illa s’ompliran de veus de fora i, al contrari, les veus de l’illa ompliran els escenaris de Menorca, Formentera, l’Alguer, Catalunya, Catalunya del nord i el País Valencià.

Pel que fa al Barnasants a Manacor, hi haurà tres concerts totalment gratuïts que començaran el 24 d’abril amb l’actuació de Joan Isaac i Carme Sansa a l’Auditori del Conservatori de Manacor i el de Meritxell Jené i el grup Ovidi 25 al Claustre St. Vicenç Ferrer, el primer de maig i el 19 de juny, respectivament.

Back To Top
Search