Skip to content

Manacor cerca voluntaris lingüístics catalanoparlants per ajudar a aprendre la nostra llengua als que l’estudien

El municipi de Manacor necessita voluntaris catalanoparlants per al voluntariat lingüístic. Aquesta és la conclusió a què s’arribà dijous passat, dia 7 d’abril, després de la trobada informativa sobre el voluntariat lingüístic per a l’alumnat castellanoparlant de l’Escola Municipal de Mallorquí. Una vintena d’estudiants de català volen compartir estones amb catalanoparlants per millorar les seves habilitats lingüístiques. Per fer-ho possible es necessiten voluntaris, que poden informar-se i inscriure’s al Servei Lingüístic de l’Ajuntament de Manacor o al web http://ambtu.paraula.cat/

Davant una vintena d’alumnes castellanoparlants i alguns voluntaris, la regidora d’Educació i Normalització Lingüística, Catalina Riera, animà els alumnes a fer una passa més i inscriure’s al programa de voluntariat del Centre de Serveis Lingüístics Paraula, al qual fa anys que l’Ajuntament es va adherir.

“La tasca de l’Escola de Mallorquí és la d’ensenyar la llengua catalana, però és molt important que allò que heu après dins l’Escola ho traslladeu defora de l’Escola”, els digué la regidora, i remarcà que si volem protegir la nostra llengua n’hem de difondre l’ús. Precisament, Catalina Riera recordà que aquest és l’objectiu del Servei Lingüístic de l’Ajuntament, “divulgar l’ús de la nostra llengua, per això el Servei Lingüístic fa actuacions de sensibilització lingüística, una de les quals és aquest voluntariat”.

Finalment, Xisca Mulet, del Centre de Serveis Lingüístics Paraula, explicà el funcionament d’aquest voluntariat lingüístic. Es tracta de formar parelles lingüístiques que es troben una hora a la setmana per practicar català. Un bon nombre d’alumnes castellanoparlants mostrà la voluntat d’inscriure-s’hi tot d’una.

Back To Top
Search