Skip to content

Manacor fa créixer l’ofrena floral a l’obelisc dedicat a Alcover

Manacor ha fet tornar gran l’homenatge que es va perdre l’any 1999 amb la desaparició de l’obelisc dedicat a Mossèn Antoni M. Alcover. Aquesta segona edició de l’ofrena floral al monument després de la seva recuperació ha comptat amb més públic i amb la participació dels Amics de l’Escola de Mallorquí, que vestits d’època han fet un passacarrers per convidar tothom a participar en l’ofrena floral en memòria del gran filòleg i folklorista de Manacor.

El monument es va restaurar fa dos anys i els membres de l’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover decidiren l’any passat recuperar la tradicional ofrena floral, que tantes i tantes generacions de manacorins i manacorines visqueren en la seva infantesa.

Amb un senzill homenatge en forma de paraules, música i flors, els representants municipals, els estudiosos de la figura i l’obra d’Alcover, els admiradrors de la seva obra i els seus familiars realitzaren l’ofrena floral als peus de l’obelisc. Abans, però, la gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover destacà “l’immens llegat cultural que ens ha deixat Alcover” i reivindicà “la defensa de la llengua que ell tant estimava”. En nom de la família Alcover, Joana Maria Adrover Alcover, va explciar que “jo, com molts altres joves som de la nova generació, però hem heretat dels pares i padrins la gratitut, l’admiració i l’estima cap a la nostra llengua i cap al seu apòstol, que és Antoni Maria Alcover”.

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, destacà en el seu parlament que “a Manacor no ens falten referents culturals però crec que la tasca titànica d’Alcover el situa ben amunt en la llista de genis propis de Manacor”. El batle va afegir que la Setmana Alcover “ens ajudarà a descobrir la seva faceta més internacional” perquè “Alcover va descobrir el món i la modernitat partint de Manacor i ara és la Institució Alcover la que s’encuida de fer descobrir al món el seu immens llegat”. Després dels parlaments es dipositaren les flors al monument i, per acabar, l’actuació musical de Guillem Sansó, que va interpretar les cançons del disc Les rondalles em fan créixer, va servir de banda sonora a l’acte.

IES Mossèn Alcover i més actes
Abans de l’ofrena floral insitucional, els alumnes i tota la comunitat educativa de l’Institut Mossèn Alcover han fet el seu propi homenatge al filòleg i folklorista, coincidint amb el 41è aniversari del centre. A les onze del matí els alumnes i els professors del centre, els representants dels pares, els familiars de Mossèn Alcover i la delegada de Cultura, Antònia Llodrà, participaren en l’ofrena floral que l’Institut fa a l monument que a l’entrada de l’institut “que aquest centre és un lloc on es cultiva la cultura, un institut que és molt més que un centre d’ensenyament perquè ha contribuït i contribuirà al desenvolupament humà de Manacor i continuarà fidel amb el llegat d’Alcover”, va destacar el seu director, Antoni Gayà.

La Setmana Alcover continua amb un dels seus plats forts , que és XIII Marató de Rondalles. Enguany dura més de setze hores i és un dels símbols i un dels ingredients indiscutibles de la Setmana que Manacor dedica a mossèn Alcover. Divendres dia 3 de febrer les rondalles, els escolars i tothom que ho desitgi ompliran el casal que ocupa la Institució Antoni M. Alcover. El músic Guillem Sansó, l’actor Joan Miquel Artigues, la poetessa Glòria Julià, la pianista Petra Riera o els representants de les entitats Col·lectiu de Dones de Llevant i Xítxeros amb Empenta seran alguns dels que contaran rondalles durant la marató d’enguany.

 

Back To Top
Search