skip to Main Content

Manacor es prepara pel 25N

En el marc del Dia per a l’Eliminació de la Violència envers les dones se celebrarà el I Torneig Femení de Futbol Sala

L’Ajuntament de Manacor, el departament d’Igualtat, el Col·lectiu de Dones de Llevant, l’Associació Esportiva Fisiomedia Manacor i l’Assemblea Antipatriarcal ja tenen a punt els actes per lluitar contra les violències masclistes amb motiu del pròxim 25N. Hi haurà activitats des de dissabte 19 de novembre fins a dia 29 del mateix mes. També es podrà visitar l’exposició “M’estimes” al Claustre de Sant Vicenç Ferrer des de dia 25 de novembre fins dia 12 de desembre.

Durant la presentació del programa, que ha tengut lloc aquest dimecres, la delegada d’Igualtat, Carme Gomila, ha volgut remarcar que “la nostra tasca és fer feina durant els 365 dies de l’any” i no només durant una jornada. També ha volgut posar de manifest que és una lluita conjunta amb la comunitat educativa.

Les activitats

La primera activitat que es durà a terme en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones serà dissabte 19 de novembre a la Torre del Palau. Seran uns monòlegs interactius per conscienciar a la població sobre aquesta realitat. Seran a càrrec de Nus cooperativa i es demana als assistents que duguin el seu telèfon mòbil.

La següent activitat serà l’endemà, diumenge 20, al poliesportiu Miquel Àngel Nadal. És el I Torneig Femení de Futbol Sala, la gran novetat d’enguany. Hi competiran el Fisiomedia, el Son Oliva i l’Alcúdia. Es tracta, segons ha explicat Mercè Rosselló, de l’Associació Esportiva Fisiomedia, d’una iniciativa que ha nascut arran de la “necessitat de les jugadores de jugar”, de “normalitzar la dona din un esport majoritàriament femení”. Un acte que pretén, ha dit Gomila, “rompre estereotips”. A més a més, faran tot el possible perquè l’inauguri Evelina Cabrera.

I així com ens anam apropant al dia 25, les activitats programades es van espessint. Dimecres 23 hi haurà un acte simbòlic a les 18.00 h a la plaça de les Perleres organitzat per Dones de Llevant. La seva presidenta, Antònia Matamalas, ha detallat que durant aquesta jornada es penjaran cartells en record dels 73 feminicidis que hi ha hagut, fins ara, aquest 2022. S’indicarà el nom i l’edat de les dones que han perdut la vida per les violències masclistes enguany.

Dijous 24 es durà a terme la setena marxa de torxes a càrrec de l’Assemblea Antipatriarcal i que començarà a les 19.30 h a la plaça del Convent.

I el dia 25, divendres, es farà la concentració a la Bassa a les 20.00 h. En aquesta hi haurà les performances ‘Escoltat’t’ i ‘Som subjectes, no objectes’ de l’alumnat de l’IES Mossén Alcover i es farà una instal·lació en record de les dones assassinades, que durà per títol ‘Menjar Blanc’. Serà una taula amb tants de plats com dones mortes. A més, l’acte comptarà amb la col·laboració de Matrioixca i Mandarina de Dansa

Ja passat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones es farà un contacontes a la biblioteca de Porto Cristo, que serà dilluns 28 a les 17.30 h.

“M’estimes”

Des de dia 25 de novembre fins dia 12 de desembre es pdorà visitar al claustre l’exposició “M’estimes”. Són obres fetes per l’alumant de secundària i que pretén desmitificar l’amor romàntic.

Back To Top
Search