Skip to content

Manacor es tenyeix de lila per commemorar el 25N

El col·lectiu feminista Dones de Llevant organitzà dimecres capvespre una “vetla per les víctimes de les violències masclistes”, un acte diferent al de la resta d’anys per mor de la crisi sanitària. L’acte tengué lloc al passeig de na Camel·la, on van instal·lar tota una sèrie d’esquel·les amb els noms de les dones i els infants assassinats per la violència masclista enguany. Sobre cada nom, una espelma, per recordar així les víctimes d’aquesta xacra. L’esdeveniment comptà amb la tradicional lectura d’un manifest on mencionà que “la violència masclista és la pandèmia invisible”, fent una crida a la sororitat, la lluita conjunta i la necessitat d’educar les generacions futures en la igualtat. A més, també es comptà amb la participació de dues alumnes de l’IES Porto Cristo que llegiren un manifest propi redactat per una alumna del centre. Així mateix, el dia 24 de novembre es convocà una cassolada per fer renou en contra de la violència patriarcal.
D’altra banda, l’Assemblea antipatriarcal de Manacor ha optat enguany per no fer la marxa de torxes però ha recordat els més de 80 feminicidis d’enguany amb un vídeo col·laboratiu que s’ha compartit per les xarxes socials acompanyat d’un manifest. Així mateix, a les 12h l’Ajuntament celebrà un minut de silenci amb la lectura de manifest per part de la regidora, Carme Gomila. Des de la regidoria d’Igualtat, a més, ofereixen dissabte dues activitats per commemorar el 25N: el contacontes “La princesa que feia llaüts” a les 11h a la Biblioteca de Manacor i el concert Cançons de dona de Rosa Zaragoza a les 19h al Conservatori de Manacor.

Inici de la lectura del manifest a l’acte organitzat per Dones de Llevant.
Captura de pantalla del vídeo col·laboratiu de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor on es recorden tots els feminicidis del 2020. El vídeo es pot veure aquí: https://www.youtube.com/watch?v=3T-V–8zHFE&feature=youtu.be
Minut de silenci i lectura de manifest institucional davant de l’Ajuntament de Manacor.

Back To Top
Search