Skip to content

Manacor millora les dades fent possible l’aixecament perimetral abans del previst

 

La situació epidemiològica del nucli ha millorat dràsticament en només una setmana. La Conselleria de Salut i l’Ajuntament s’han reunit per valorar la davallada i, per ara, es manté el confinament fins al pròxim 26 de novembre. Tot i que les dades fan entreveure que no hi haurà més pròrrogues de les restriccions, Miquel Oliver afirma que poden suposar el final del confinament abans de la data prevista. 

Manacor pareix que fa bonda. Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum mitjançant un comunicat el 17 de novembre, la incidència acumulada de Covid-19 al nucli urbà de Manacor s’ha reduït a la meitat en només dues setmanes. Concretament, les dades de Conselleria sobre el municipi de Manacor mostren una davallada pronunciada en la incidència acumulada a catorze dies de 687 el 28 d’octubre a 497,6 el 15 de novembre. La taxa de positivitat també s’ha reduït de manera notable durant els darrers set dies, passant del 21% el 28 d’octubre al 7,8% el 15 de novembre. Els casos diaris segueixen aquesta tònica i davallen de 35 al 28 d’octubre a 2 el 15 de novembre. 

Seguidament, la Conselleria mostra el cas concret de la zona bàsica de sa Torre-Manacor que a dia 2 de novembre quadruplicava la xifra màxima d’incidència acumulada pel conjunt de les Illes Balears, 258, assolint els 1.054 casos per 100.000 habitants. La bona notícia és que dues setmanes després la incidència acumulada havia davallat fins a 525,18 i la taxa de positivitat fins al 8,4% a dia 15 de novembre, quan al 28 d’octubre era de 24,36%. Per altra banda, les dades facilitades per l’Hospital Llevant de Manacor mostren que, avui dia 18 de novembre, hi ha un total d’onze pacients positius amb coronavirus a planta i 5 a l’UCI. Fa una setmana, l’onze de novembre, hi havia a l’hospital 14 pacients a planta i 6 a l’UCI. 

El mateix dia que es publicaven aquestes dades, la Conselleria i l’Ajuntament de Manacor es reunien a porta tancada i fora la presència de mitjans per tal de fer una valoració sobre la millora de la situació epidemiològica del nucli. Segons ha explicat l’Ajuntament a través d’un comunicat, el consistori ha aprofitat per posar damunt la taula la impossibilitat de mantenir i garantir el confinament perimetral. També s’ha insistit en la necessitat d’una millora de la transferència informativa per tal que la gent compleixi les mesures i en la urgència d’establir una línia d’ajuts des del Govern de les Illes Balears per tal de pal·liar els efectes del confinament sobre el teixit empresarial manacorí. 

Segons explica el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha demanat a la consellera de Salut Patrícia Gómez d’aixecar el confinament perimetral davant la millora de les dades a Manacor. En declaracions a aquest mitjà, assegura que si les dades mantenen aquesta davallada, és possible que el confinament acabi abans d’hora, “el cap de setmana -diu Oliver- ho veig complicat, però si les dades es comporten com ho han fet les darreres hores, l’esperança és molt alta”. 

Cal dir també que part de les mesures que s’han dut a terme per reduir els contagis dins el nucli de Manacor han estat els cribratges i les campanyes de conscienciació. A partir del 31 d’octubre es va iniciar el primer cribratge i el 14 de novembre va començar el segon. Segons dades de Conselleria, de les 2.069 PCR que s’han fet només un 3,26% ha donat positiu. Per altra banda, l’Ajuntament de Manacor va posar en marxa la campanya “Ho aconseguirem”, on apareixen diverses persones conegudes dins el municipi per tal de conscienciar a la població que segueixin les recomanacions sanitàries. 

Back To Top
Search