skip to Main Content

Manacor Pensa, el festival de filosofia

El municipi acollirà la primera edició del cicle la setmana del 4 a l’11 d’abril amb activitats específiques per a l’alumnat, però també amb tallers, cafès filosòfics i conferències obertes a tot el públic.

Arriba al municipi el festival de filosofia ‘Manacor Pensa’. Aquest ha estat organitzat per l’IES Mossén Alcover i, tal com explica el professor Pere Verd, té l’objectiu de posar la filosofia al centre. També plantejar i reflexionar sobre les qüestions metafísiques.
Les activitats que conformen el cicle s’han de diferenciar en dues tipologies. Unes es faran en horari escolar i estan adreçades als alumnes de 4 d’ESO i 1r de batxillerat de l’institut esmentat anteriorment, qui podran participar en cafès filosòfics, conferències o tallers diversos. També se’n realitzaran al CP Es Canyar, al Conservatori de Manacor i a la Institució Pública Antoni Maria Alcover.
El segon bloc d’activitats està pensat pel públic en general. Aquestes també es faran a la Institució Pública Antoni Maria Alcover la setmana del 4 d’abril fins al dilluns 11 del mateix mes i estan obertes a tothom. Per poder participar en qualsevol dels esdeveniments s’ha de reservar l’entrada a enviumanacor.com perquè hi ha aforament limitat.

Si desglossam la programació, trobam que Carolina Salvadó encetarà el cicle amb un cafè filosòfic que permetrà crear un espai de tranquil·litat i pausa on els participants podran pensar, escoltar i parlar; el dimecres 6 d’abril s’oferirà una xerrada – taller d’‘Autoconeixement filosòfic’ a càrrec de Cristina Avilés que introduirà el concepte des de la concepció de la filosofia com una forma de vida que ens proposa fer una indagació introspectiva de com i ens relacionem amb ella; el dijous 7 es presentarà el recull de poemes de Quaranta cobles a la saviesa de Magdalena Gelabert amb il·lustracions de Maria Magdalena Tugores; el diumenge 10 hi haurà el taller ‘Filosofia 3/18’ amb Sacramento López, qui, a partir d’un joc, un conte o una obra d’art dialogarà amb els infants d’entre 8 o 10 anys; i el dilluns 11 clourà el festival Nerea Blanco amb la conferència ‘La filosofía tienen nombre de Mujer’, la qual té l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de la filosofia en el dia a dia i mostrar referents femenins en aquest camp.

Tant Verd com el batle manacorí, Miquel Oliver, coincideixen en l’anhel que aquesta sigui la primera edició de Manacor Pensa.

Com ha arribat a Manacor?

“Fa uns anys que els alumnes d’un institut d’Inca volien fer el viatge d’estudis al Barcelona Pensa, però era molt complicat i varen dir: idò el feim nosaltres!”, explica la professora de filosofia a l’IES Mossén Alcover, Bàrbara Riera. Aquest va ser el desencadenant que va fer que els docents que formen part de l’Associació Filosòfica de les Illes Balears (AFIB) proposassin organitzar aquest festival a altres llocs d’arreu de l’arxipèlag. Manacor és un d’ells, però també a Inca, Palma, Eivissa o Menorca.

Així, Riera assegura que “des de l’AFIB vàrem decidir fer-ho per tot i ara es fa a tots els llocs els mateixos dies”.

Back To Top
Search