skip to Main Content

Manacor premia els seus millors estudiants

Jaume Perelló Bosch (FP de Sistemes Electrònics i Automatismes), Imane Kaidari Zidane i Leticia Arias Molina (FP d’Higiene Bucodental), Roser Ramis Pasqual (doble grau de Sociologia, Ciències Polítiques i Gestió Pública) i Maria Tàrraga Cànaves (grau de Dret), guanyadors dels premis, ens responen les següents preguntes:
1. Què suposa aquest reconeixement?
2. Creus que l’èxit acadèmic va lligat a un aprenentatge real?
3. Cap a on tens pensat orientar el teu futur acadèmic i professional?

Jaume Perelló Bosch
1. És un reconeixement a l’esforç acadèmic. Una bona nota et fa sentir que la feina feta ha estat de profit i sobretot que realment has après qualque cosa. Sempre et fa sentir bé que et reconeguin una feina feta perquè t’ajuda a continuar endavant i amb  ganes de seguir aprenent i formant-te.
2. Almanco va lligat a un aprenentatge teòric, perquè després, quan entres al món laboral, és quan realment aprens a aplicar tot allò que has estudiat. En aquest sentit, poder fer un grau de Formació Professional dual et permet precisament això, aplicar els estudis en l’àmbit pràctic i així aprens molt més aviat. Crec que poder fer classes i alhora pràctiques en una empresa t’ajuda molt més a saber moure’t després en l’àmbit laboral.
3. Ara estic fent feina en una empresa de realització i execució de projectes i d’instal·lacions elèctriques i domòtiques (Integra Balears), que és on precisament ja vaig fer les pràctiques, i estic aprenent molt perquè la domòtica i l’automatització de sistemes són una part innovadora dins el sector elèctric que progressivament s’estan implementant més en els nous habitatges. També vaig fent cursos d’especialització d’energies renovables i d’altres aplicacions elèctriques/electròniques. Voldria aprofitar per agrair l’esforç de tots els professors del grau d’FP de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats de l’IES Manacor,  ja que aquest premi també té part de tots ells; a l’empresa on faig feina, per l’oportunitat que m’han donat, i a l’Ajuntament de Manacor i al CUM per aquest reconeixement. Gràcies a tots.
Imane Kaidari Zidane
1. Aquests premis suposen un reconeixement cap a l’esforç. Han significat moltíssim per jo, perquè se li ha donat valor a tota la constància per arribar a tenir la nota que he obtingut. No és fàcil complir un somni i no es tracta de simple sort, sinó que hi ha moltes hores d’estudi al darrere, de no haver dormit o d’haver renunciat a plans, i clar, això no tothom ho veu. Però en el moment que valoren el teu esforç, et sents bé, sents que tot el que has fet ha tengut una recompensa. En el moment en què diuen el teu nom per rebre un premi, sents que tot ha tengut un sentit, que val la pena esforçar-se per aconseguir allò que realment estimes; la sensació d’haver aconseguit alguna cosa després de tant d’esforç no és equiparable a res més.
2. Clar que sí! Quan ens reconeixen que hem fet alguna cosa bé el nostre subconscient fa que ens interessem més sobre allò que estem fent. Sense adonar-te’n, durant aquest llarg camí, que a vegades es fa etern, aprens moltíssim.
3. Actualment, estic estudiant medicina, ja que vaig realitzar el cicle superior com un pont alternatiu per arribar a la universitat. Des de molt petita havia volgut estudiar aquesta carrera, i sé que és difícil i molt llarga, però jo ja sabia a què m’enfrontaria. Des d’aquí, m’agradaria animar tots aquells que tenen un somni, que treballin, que s’esforcin i que facin el que sigui per arribar a allò que tant anhelen. A mi molts em varen dir que triés estudiar una altra carrera, perquè Medicina tenia una nota de tall molt alta i que no hi arribaria. I aquí estic, vaig decidir no fer-los cas i seguir el meu somni. Els somnis no es compleixen de la nit al dia, sinó que es treballen, amb esforç, es ploren i després d’un temps, s’aconsegueixen.
Leticia Arias Molina (absent el dia del lliurament de premis)
1. Aquest reconeixement suposa un premi a l’esforç, als sacrificis i una sempenta per seguir.
2. Sí, per una banda, la part teòrica s’ha de veure reflectida amb l’esforç acadèmic, però la part pràctica es veurà amb el temps quan em donin l’oportunitat d’establir una carrera laboral.Consider que els cicles formatius et donen uns coneixements més tècnics de cara a l’àmbit professional i és el que em va atreure. Són molt interessants i solen estar poc valorats. Cosa que esper que canvii amb els anys.
3. ⁠Ara mateix estic centrada i gaudint del segon any. Quan hagi realitzat les pràctiques podré valorar i projectar-me.
Maria Tàrraga Cànaves
1. Crec que aquest reconeixement és molt important perquè a vegades entr en una dinàmica de donar per fet que tot aquest esforç és el que em toca, i és així, però sempre està bé que es doni aquesta empenta i es reconegui que una està fent les coses bé. Sempre ajuda a continuar esforçant-te i a seguir endavant. Moltes vegades està normalitzat donar premis per altres coses i no tant per l’esforç acadèmic i està bé que es reconegui tot l’esforç que feim els estudiants.
2. Sí, jo crec que sí, i més en el cas de la meva carrera, que és Dret. És impossible realment tenir èxit acadèmic sense un aprenentatge real i sense comprendre tot el que s’està estudiant. La carrera requereix que tot tengui una aplicació pràctica. Si no has assolit tots els coneixements i no els saps aplicar, és impossible que tenguis èxit acadèmic.
3. En el meu cas tenc bastant clar que vull fer el màster d’Advocacia. Vull ser advocada; he estat fent pràctiques a qualque despatx durant l’estiu. Ara la meva intenció és continuar fent pràctiques a altres despatxos, seguir formant-me, aprendre dels millors i adquirir experiència laboral per, quan acabi la carrera, poder aplicar els coneixements que vaig adquirint durant aquests anys i quan ja hagi fet el màster poder especialitzar-me en un àmbit concret. En el meu cas, m’interessa bastant el món empresarial, la propietat industrial i també la intel·lectual. Encara em queden dos anys i he de veure altres branques del dret.
Roser Ramis Pasqual
1. Aquest reconeixement suposa una satisfacció. Després de cinc anys estudiant i de moltes hores invertides és un orgull que es reconegui aquesta feina en l’àmbit municipal. Consider que és molt valuós que es donin aquests premis perquè això també motiva tant qui els rep com qui potser els rebrà en un futur. A més, suposa que l’esforç i la constància es vegin recompensades. També crec que és molt important que es reconegui la importància de l’educació a nivells superiors, que moltes vegades queda en un segon pla. Al final, la combinació d’esforç, perseverança, responsabilitat, tenacitat i passió és la clau per aconseguir l’èxit acadèmic, però també la satisfacció personal.
2. Jo crec que sí. Quan estàs estudiant és més difícil de veure, però jo, un cop acabat el meu grau universitari he pogut veure que durant aquests cinc anys he après moltes coses. Crec que almenys a l’etapa universitària, tot va molt lligat a les teves inquietuds personals i fins a quin punt et vols implicar. Consider que hi ha una tasca d’autoaprenentatge important i que sense aquesta pot ser que l’èxit acadèmic es desvinculi del que és real. Així i tot, crec que moltes vegades i per desgràcia no podem acabar de desenvolupar aquelles inquietuds personals a causa de la rigidesa dels plans docents. De totes maneres, quan més assoleixes un aprenentatge real és, per exemple, amb el Treball de Final de Grau o el Treball de Final de Màster, perquè pots aplicar tots aquells coneixements que semblen abstractes i és quan et sents realitzada. Al cap i a la fi, els bons resultats són fruit d’una sèrie de factors: el sentit de la responsabilitat, però també la passió i l’interès en allò que fas.
3. Per ara just he acabat el grau de Sociologia i Ciències Polítiques i Gestió Pública i estic fent un màster sobre Drets Humans i Dret Humanitari. Ara el meu futur realment és molt incert. M’interessa la via acadèmica, però la precarietat que suposa a llarg termini fa replantejar-me la decisió. Realment fer un doctorat seria la meva primera opció, però és una decisió que encara he de prendre. Per sort, hi ha moltes eines per formar-se que no depenen d’una absoluta disponibilitat i dedicació i crec que el fet de formar-me m’acompanyarà sempre.
Back To Top
Search