skip to Main Content

Manacor, protagonista als premis del Consell de Mallorca

l Consell de Mallorca va atorgar dissabte passat els premis Jaume II i la Medalla d’Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca. L’acte va tenir lloc al Teatre Principal de Palma i va tenir un notable color manacorí. No debades, Guillem d’Efak, la Institució Pública Antoni Maria Alcover i el col·lectiu Dones de Llevant varen veure reconeguda la seva trajectòria i la seva tasca amb La Medalla d’Honor i Gratitud. El protagonisme manacorí encara es va veure més accentuat quan qui va ser l’encarregada de prendre la paraula per agrair el premi en nom de tots els guardonats va ser Antònia Matamalas, presidenta del col·lectiu Dones de Llevant.
Amb veu ferma i serena, però també emocionada, després de seure durant la cerimònia al costat d’Aina Moll, també distingida el mateix vespre, Matamalas digué que comprenien aquests reconeixements com un premi “a la feina ben feta en el dia a dia, de manera molt sovint vocacional i desinteressada i en defensa dels valors humans i dels drets de les persones”. La manacorina, a més, volgué tenir unes paraules especials per a les dues reconegudes dones de la vetlada: l’exrectora de la UIB Montserrat Casas i la ja esmentada Aina Moll. Matamalas, finalment, interpretà el premi “com una motivació per fer més feina encara i acostar-nos així a la utopia possible”.

Ensenyat parla de Llull, de tricentenari i de tracte colonial

L’encarregat de cloure l’acte va ser el flamant president del Consell de Mallorca el qual reclamà una societat justa, lliure i orgullosa de si mateixa i reivindicà una Mallorca “hereva de l’esperit lul·lià”, en referència al paper de pont entre Àfrica i Europa que tan sovint ha tengut. Ensenyat també es referí al tracte de província sotmesa a Castella que rep Mallorca, “que va ser annexionada per dret de conquesta després de la guerra de Successió i saquejada i espoliada fins avui”.

Un dels moments curiosos del vespre va ser el del lliurament de la Medalla a la Institució Pública Antoni Maria Alcover. Recollí el guardó el batle Miquel Oliver, de mans de l’instructor de l’expedient, el seu predecessor en el càrrec, Antoni Pastor.

Entre les actuacions musicals hi hagué la del grup Taverners, liderat per Marcel Pich, actualment cap de premsa a l’Ajuntament de Manacor. Abans d’entonar el Siau qui sou de Guillem d’Efak, Pich explicà que quan els demanaren d’actuar a la Diada de Mallorca respongueren dient que “encara falten tres mesos”, en referència a la reivindicació per part de l’esquerra independentista del 31 de desembre com a vertadera diada de Mallorca.

Una expedició manacorina partí de Manacor en un bus posat per l’Ajuntament. El vehicle patí una avaria a mitjan camí, però es resolgué ràpidament amb la vinguda d’un altre autocar i tot arribà a bon port sense més incidències.

Back To Top
Search