Skip to content

Manacor rebaixa l’IBI per compensar l’augment del valor cadastral dels edificis urbans que ha aplicat el Cadastre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor va proposar al ple municipal una modificació a la baixa de l’IBI (impost de béns immobles) en zona urbana a l’entorn del 6% per compensar la pujada cadastral que ha aplicat l’Administració de l’Estat. La mesura va rebre el suport unànime de tots els regidors del consistori i així l’Ajuntament de Manacor rebaixarà l’any que ve al voltant d’un 6% el tipus de gravamen de l’impost de béns immobles amb l’objectiu de compensar l’increment del 4% dels nous valors cadastrals dels immobles urbans del municipi. I és que “sense aquesta modificació impulsada per l’Ajuntament que permet compensar la pujada cadastral els ciutadans haurien pagat uns 20 euros més que l’any passat pel rebut de l’IBI”, afegeix Sansó.

L’increment dels valors cadastrals, que suposa a la pràctica un increment dels valors dels edificis i habitatges en zona urbana, és un procediment duit a terme per la Direcció General del Cadastre. Aquest procés “dona lloc a un increment anual de la base liquidable de l’impost de béns immobles a l’entorn del 4%” i “per evitar que els ciutadans s’hagin de fer càrrec de noves pujades d’imposts des de l’Ajuntament de Manacor compensarem aquesta pujada amb una rebaixa del tipus impositiu que per a la majoria de ciutadans suposarà un estalvi d’uns deu euros respecte al rebut de l’any passat”, explica la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó.

Així, un habitatge amb un valor cadastral de 50.000 euros l’any passat pagava 347,50 euros pel rebut de l’IBI. La modificació dels valors cadastrals que ha aplicat la Direcció General del Cadastre, que ha suposat un augment del 4% del valor dels immobles urbans, hauria fet que la mateixa casa pagàs 361,40 euros pel rebut d’enguany. Però amb la rebaixa del tipus impositiu impulsada per l’Ajuntament de Manacor el rebut de l’IBI d’enguany serà més baix que el de l’any passat i se situarà en 339,56 euros.

I és que des de l’equip de govern municipal han anunciat que “no volem augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans i per això rebaixam l’Impost de Béns Immobles en zona urbana i congelam la resta d’imposts i taxes municipals”, explica la regidora d’Economia. “Podríem augmentar el nivell d’inversions augmentant els imposts però des d’aquest equip de govern apostam per un model de gestió que permet seguir millorant el municipi sense repercutir sobre l’economia dels manacorins”, ha afegit el batle, Pedro Rosselló.

Back To Top
Search