Skip to content

Manacor reviu el seu passat pagès amb unes Beneïdes amb molta participació

Els manacorins han sortir al carrer avui dematí a beneir els seus animals. Vestits a l’ample i amb carrosses on s’escenificaven escenes pageses han rememorat un passat rural que es converteix en senya d’identitat durant les festes de Sant Antoni.

El rector Andreu Genovart ha repartit aigua beneïda a tot tipus d’animals de pèl i de ploma per protegir-los de tot mal. A més de les bísties i les mascotes més habituals (cans, moixos i canaris) enguany s’ha pogut veure també un falcó i qualque tortuga.

Un forn de llenya, una cuina antiga, unes pageses fent torró, una gerreria i escola rural amb Sant Antoni de mestre han estat algunes de les estampes d’un temps que s’han reproduït a les carrosses participants, que enguany han tengut poc contingut reivindicatiu. La carrossa guanyadora ha estat precisament el forn de pa presentat pel col·legi Sant Francesc.

Les Beneïdes han començat puntuals sense la presència del batle Pedro Rosselló, que ha arribat mitja hora tard. Just abans d’iniciar-se la desfilada s’han lliurat els premis del Concurs de Foguerons. El primer ha estat per l’AMIPA del col·legi Sant Vicenç de Paül, el segon pels Amics de Sant Antoni (carrer Cardenal Pou) i el tercer per Es dimonió en pèl (carrer València).

DSCF6050DSCF6048DSCF6067DSCF6013DSCF6034DSCF6028DSCF6045

Back To Top
Search