skip to Main Content

Manacor s’engalana per rebre les festes de Nadal

Grans figures il·luminades, decoració nadalenca, llums, peces fetes de ganxet i un trenet per dinamitzar el comerç local.

Les festes de Nadal són sinònim de carrers engalanats i de ciutats ben il·luminades. Des de fa dies, que Manacor es prepara per donar la benvinguda a aquesta època festiva i de colors. Com és habitual, la capital del Llevant ha instal·lat una vintena de figures lumíniques a diferents indrets del municipi i decoració arreu. Però l’objectiu va més enllà de dotar el nucli urbà d’alegria i omplir els racons d’il·lusió, ja que amb això es pretén fomentar el comerç local i el consum de productes de proximitat.

Perquè sigui possible, des del departament de Comerç, el qual és encapçalat per Maria Antònia Truyols, ha traçat una ruta. Aquesta comença a l’estació del tren i acaba al passeig de Na Camel·la, tot passant pel carrer Joan Lliteres, la plaça de sa Bassa i la plaça de Ramon Llull. I precisament és al final d’aquest itinerari, just entre el carrer de Sant Joan i el carrer Miquel Porcel Pedagog, que s’ha ubicat la gran estructura en forma de regal que veiem en aquesta imatge.

A part del regal amb el llaç a la part superior, hi ha més novetats per les festes de Nadal a Manacor. La plaça de sa Bassa acollirà un arbre de vuit metres d’alçada, la bolla lumínica canvia d’ubicació per situar-se a la plaça de Sant Jaume, es col·locaran quatre escultures de ninot de neu il·luminades i hi haurà un plafó amb personatges dibuixats perquè la gent es pugui fotografiar. També hi haurà nous rens.

Una altra sorpresa serà que es posaran punts lumínics a la plaça del Mercat.

Encesa de llums

Tot i que fa setmanes que les tires de llums i les estructures ja ocupen el seu lloc, no s’encendran fins aquest cap de setmana. Divendres 26, concretament a les 19.00 hores, Manacor s’il·luminarà a ritme de la banda de música en un acte que congregarà la ciutadania a la plaça de sa Bassa.

Però enguany no serà l’únic nucli urbà on es farà una encesa oficial. Per primera vegada, també es farà un acte a Porto Cristo. En aquest cas, però, serà dissabte 27 a la plaça de l’Aljub, on hi ha un figura d’un ós. S’encendran amb les melodies que cantaran els alumnes de l’escola de música portenya.

Cal destacar que a s’Illot també hi haurà decoració.

Més activitats complementàries

Torna el trenet de Nadal els dies 18, 20, 23, 27 i 28 de desembre i el 3 i 4 de gener. Durant el trajecte, hi haurà animació infantil a l’interior dels vagons. Igual que es feia abans de la pandèmia, els comerços repartiran els tiquets amb les compres dels clients.
Però no acaba aquí. Amb el projecte social Urban Knitting, el centre de Manacor s’abrigarà amb decoració de ganxet. Aquestes peces les fan persones majors. De fet, ja havien vestit el passeig de Na Camel·la, però a causa de l’incivisme ja no ho podem veure.

I és que, com bé diu Truyols, l’objectiu és “poder gaudir d’unes festes nadalenques el més enllumenades i decorades possible”.

Back To Top
Search