skip to Main Content

“Manacor serà capital de comarca i capital de la música”

Per primera vegada se celebrarà una Fira de la Música al municipi i es farà des del dia 2 fins al dia 6 de desembre. Entre altres, hi actuaran Jantià, Saxophobia Funk Project i Rebeca Jiménez. També s’han organitzat taules rodones per abordar diferents preocupacions en el sector.

Manacor tendrà Fira de la Música per primera vegada. El regidor de Fires, Carles Grimalt, així ho ha anunciat aquest dimecres al Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor. “Aprofitant la inèrcia de l’any passat amb el cicle de la música, enguany feim fira”, ha explicat. Aquesta se celebrarà entre dia 2 i dia 6 de desembre i es repartirà per diferents espais del municipi. Concretament, hi haurà actes al Conservatori, a l’Auditori de Manacor, a l’envelat de la rambla del Rei En Jaume, al Teatre i a la plaça de Ramon Llull.

Modificat el projecte inicial

Al principi, quan es va projectar la Fira de la Música, es va fer pensant amb què servís per “donar continuïtat a la feina feta amb els premis Guillem d’Efak”, explicava el regidor Grimalt. Per això havien d’actuar els finalistes del certament, Jantià i Mopi, i les vencedores d’aquest, Sembrant veus.

Ara bé, la cosa ha canviat. Per qüestions d’agenda no hi poden ser tots. Així, Jantià serà l’únic que es posarà davant el micròfon i ho farà dia 5.

Concerts, debats i presentacions

Durant els cinc dies que durarà la Fira, “Manacor serà capital de comarca i capital de la música”, segons ha afirmat Grimalt. Però perquè això sigui possible, se celebraran concerts i diverses xerrades relacionades amb el tema.

Serà inaugurada per la compositora i cantant del grup Dinamita pa los Pollos, Reyes Torío, qui oferirà una conferència sobre el paper que té la dona dins la indústria musical. Coneix ben bé el sector, ja que ha dirigit una discogràfica i ha organitzat festivals.
L’endemà es presentarà s’Escat, una associació cultural amb seu a Manacor i des de la qual s’impulsaran activitats diferents arreu de l’illa. Aquesta, però, es complementarà amb el concert de la seva Big Band a l’Auditori.

El dia amb més activitats a la Fira de la Música serà divendres. Per encetar la jornada, s’ha planificat una taula rodona per debatre sobre l’estat de la música en l’actualitat i de quina manera està afectant la pandèmia. Seguidament, hi haurà una jornada de micro obert coordinada per Malditos cantautores. I, per acabar, el públic podrà gaudir de dos concerts. Un serà a càrrec dels Monxos, mentre que l’altre l’oferiran Saxophobia Funk Project.

El dia 5 es concentren alguns esdeveniments que, des de l’organització, qualifiquen de “potents”. En aquesta jornada es podrà participar en una ballada de swing amb Jazz Bouncing. També s’oferiran dos concerts, un d’Antoni Nicolau i l’altre de Jantià.
I per cloure la Fira de la Música compten amb Rebeca Jiménez, qui actuarà acompanyada de Toni Brunet.

Back To Top
Search