Skip to content

Maria del Mar Bonet cantarà “Essència de mare”

Com cada any, el Col·lectiu de Dones de Llevant prepara un atapeït calendari d’activitats per al mes de març. Enguany les grans protagonistes dels actes seran les mares i les padrines. La visió del Col·lectiu, però, vol remarcar que aquesta dedicatòria és sempre a partir del dret a decidir de cada dona sobre la seva maternitat. Així, la placa que es col·locarà al monolit de la plaça de les Perleres enguany anirà dedicada a les mares i les padrines amb l’epígraf “L’empenta de l’amor”.

Enguany els actes acabaran una mica abans amb motiu de l’arribada de Pasqua. El darrer dels actes programats serà l’organització del Dia Mundial de la Poesia.

Un dels actes estrella d’enguany serà la participació de Maria del Mar Bonet, que interpretarà una cançó escrita i composta expressament per a l’ocasió. L’encarregada d’escriure la lletra ha estat la filòloga i escriptora manacorina, i directora de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, Maria M. Gelabert, mentre que la música, a petició expressa de Maria del Mar Bonet, ha estat obra del compositor Antoni Parera Fons. L’acte tendrà lloc dia 3 de març i comptarà també amb la participació de Bàrbara Duran, amb uns interludis musicals, i les veus d’Elisenda Pipió, Maria Antònia Gomila, Tonina Caldentey, Maria M. Gelabert, Maria Miró i Maria Bel Pocoví.

Dia 6 de març a la plaça de les Perleres se celebrarà el dia internacional de la Dona, amb la col·locació de la placa dedicada a les mares i a les padrines i la lectura del manifest a càrrec de la pedagoga Catalina Pasqual.

Dijous, 10 de març, a l’Espai Na Camel·la, tendrà lloc una taula rodona per valorar “la maternitat al segle XXI”, amb la participació de mares i padrines manacorines, que representaran, a més, les diferents formes d’assumir la maternitat, tant en famílies convencionals, com en les monoparentals o en parelles del mateix sexe. La taula rodona serà conduïda per l’advocada feminista Maria Duran. El Col·lectiu de Dones de Llevant vol fer especial incís en el fet que no s’ha millorat en la conciliació entre la vida familiar i la laboral i que això suposa una càrrega important per a les dones que decideixen ser mares.

El 12 de març tendrà lloc un espectacle musical, amb la participació del Cor de Dones de Porto Cristo i la coral infantil d’Ars Antiqua, amb cançons populars harmonitzades per Xavier Gelabert.

El 17 de març es projectarà el film Para que no me olvides, de Patricia Ferreiro, amb la presència de la mateixa directora. I el 18 hi haurà un acte en record a la poetessa Cèlia Vinyes.

Els actes es clouran el 21 de març amb el Dia Internacional de la Poesia, que enguany farà el seu Correvers amb una ruta poètica pels molins de Manacor.

Back To Top
Search