Skip to content

NOTÍCIA

Més de 300 mil euros de benefici per la temporada de platges i nou règim sancionador de cara l’any que ve

L’Ajuntament de Manacor ha presentat aquest matí en roda de premsa el balanç de la temporada, que es preveu tancar amb un benefici net de 319.215,00 €. euros. Així ho han explicat el president de la SAM, Sebastià Llodrà; la vicepresidenta de la SAM, Joana M. Llull; la delegada de Turisme, Júlia Acosta; i el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.

El servei de para-sols i gandules de les platges de Manacor, compost per uns 600 parasols i 1200 gandules, ha registrat un percentatge d’ocupació mitjana del 63,75% durant la temporada, amb dades mensuals que reflecteixen una alta demanda en els mesos centrals. Així i tot, es constata enguany l’allargament de la temporada, amb major nombre d’usuaris durant els mesos de maig i octubre. “No és una redistrïbució, és un allargament de la temporada” afirma Llodrà.

Des de l’Ajuntament han explicat que s’han realitzat serveis de neteja mecànica setmanalment i també s’han realitzat dues tasques de retirada de posidònia a la platja de s’Illot, retirant 30 metres cúbics en total. Pel que fa al servei de salvament marítim, Llodrà ha explicat que el pressupost anual és de 650.000 € i això ha permès millorar tant en horaris com en recursos, responent a la creixent presència de banyistes. Les platges amb risc mitjà han ampliat la cobertura 3 hores diàries en temporada baixa (maig i octubre) i 2,5 hores a la mitjana (juny i setembre). El nou contracte també ha afegit una segona embarcació de vigilància, permetent reduir el temps de resposta en emergències. Aquesta temporada, el servei ha realitzat un total de 2261 assistències, entre les quals hi ha 114 rescats i 99 ajudes als usuaris. També s’han duit a terme més d’11 mil actuacions de prevenció.

Cal recordar que la gestió de les platges és municipal d’ençà de l’any 2021 i segons han explicat els representants municipals, des d’aquell moment s’han reduit en un 50% la quantitat de gandules i para-sols a algunes de les platges del municipi – com per exemple cala Domingos – amb l’objectiu de reordenar els espais i “afavorint la convivència entre residents i visitants, així com un ús sostenible i respectuós de l’entorn natural”.

Plans de futur, règim sancionador en la nova ordenança de platges

El regidor de Medi Ambient,  Mobilitat i Política Lingüística i president de la SAM, Sebastià Llodrà es començarà a treballar en una nova ordenança de platges que pugui establir un règim sancionador. Això suposaria poder multar totes aquestes possibles conductes incíviques com per exemple escoltar música amb un volum alt, fumar a les platges, moure mobiliari fora de les zones preestablertes, nedar fora de les balises o que les embarcacions traspassin els límits de les zones exclusives per a banyistes que estan marcades amb senyalització. Una normativa que segons ha explicat el delegat, es podria implementar de cara a la propera temporada de platges. Actualment, tot i que s’ha establert que les platges siguin espais sense fum, l’Ajuntament no té capacitat sancionadora en aquest sentit i ha de confiar en la voluntat i predisposició de les persones usuàries de la platja. “Fumar és una conducta socialment molt acceptada però així i tot, feim una bona valoració de la senyalització de les platges del municipi com a espais lliures de tabac. ” ha explicat la delegada de Turisme, Júlia Acosta, tot recordant que actualment no és una prohibició i que per tant, de moment només es pot conscienciar i no sancionar.

PUBLICITAT

Back To Top
Search