skip to Main Content

Més d’un centenar de persones es concentren a sa Bassa per donar suport al raper Pablo Hasél

No eren encara les sis i mitja de l’horabaixa i quatre efectius de la Policia Nacional espanyola ja eren a la plaça de sa Bassa. El motiu, fiscalitzar la concentració convocada per donar suport al raper lleidatà Pablo Hasél, que havia entrat a presó el mateix dia després de ser interceptat al claustre de la Universitat de Lleida, on s’havia tancat juntament amb una cinquantena de joves que li donaven suport.

El raper lleidatà ha entrat a presó condemnat per “injúries a la corona i enaltiment del terrorisme”.

A Manacor, com a tants d’altres indrets del país, també s’havia convocat una concentració. Hi acudiren més d’un centenar de persones entre les quals s’hi comptaren alguns regidors de l’equip de govern a l’Ajuntament de Manacor.

La policia espanyola demanà identificació a alguns dels assistents, entre els quals els encarregats de llegir el manifest en suport del raper lleidatà. Els assistents guardaren la distància de seguretat i dugueren la mascareta posada en tot moment. Moments abans d’iniciar-se la lectura del manifest hi hagué una estona de tensió entre els concentrats i el líder de la formació ultradretana Vox a Manacor, que també va ser identificat per la policia. L’ultradretà manacorí pretenia enregistrar les persones assistents a l’acte.

Llegiren el manifest els músics manacorins Joana Gomila i Jorra Santiago. “Ahir era Valtònyc, avui és Pablo Hasel, demà serà qualsevol altre creador o intèrpret de qualsevol altra disciplina. Ni entenem ni podem permetre que algú pugui ser condemnat i empresonat per expressar les seves idees, sigui mitjançant les xarxes socials o a través de qualsevol disciplina artística”, digueren, per acabar reclamant “l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de tots els artistes processats per la seva expressió artística” i exigint “al Govern de l’estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials, el respecte més escrupolós a la llibertat d’expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans”. Una llarga i solemne ovació seguí la lectura del text. Quan les mamballetes minvaren Mateu Xurí va clamar dins el silenci de sa Bassa amb una glosa per la llibertat d’expressió i recordà també el raper pobler Valtònyc, exiliat a Bèlgica per eludir la condemna de presó que pesa també sobre ell. La glosa de Xurí rebé la resposta de Maribel Servera que també demanà un món millor on tots puguem dir el que pensem.

Acabada la concentració, poc abans de les set i mitja del vespre sense més incidents remarcables.

Back To Top
Search