Skip to content

Més d’un milió d’euros d’inversió per a 104 noves places d’escoleta

La conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Manacor signen un conveni de col·laboració per millorar l’oferta de places públiques de primer cicle
d’educació infantil i les condicions educatives de la primera infància amb una inversió de més d’un milió d’euros.

Manacor rebrà un ajut d’un total d’1.000.688 euros que permetrà crear 104 noves places de 0-3 anys. Així ho han anunciat aquesta setmna el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el batle de Manacor, Miquel Oliver, després de signar un conveni de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Manacor per millorar l’oferta de places públiques de primer cicle d’educació infantil i les condicions educatives de la primera infància.
D’aquest total, 712.028 euros es destinen a un nou centre de 74 places a Porto Cristo i 288.660 euros a un centre de 30 places a s’Illot. Amb aquest acte, l’Ajuntament signa l’addenda al conveni de la xarxa pública d’escoletes de les Illes Balears i opta als ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de 0-3 anys del Govern i els fons europeus Next Generation. Cal recordar que aquestes places públiques són creades pels ajuntaments amb el suport del Govern a través de la convocatòria de creació i consolidació de places 0-3 que preveu destinar fins a 9.000 € per plaça de nova creació. A més també es destinen ajuts en espècie per ajudar els ajuntaments amb la tramitació dels projectes de creació de noves places a través de l’empresa Tragsatec. En el cas de Manacor es destinen 46.028 euros per a l’escoleta de Porto Cristo i 18.660 euros per a l’escoleta de s’Illot.
Amb aquest conveni, els ajuntaments i consells disposen de 4 anys per a la realització de les obres. Els centres hauran d’obrir, com a tard, el dia 1 de setembre de 2024.

Places de reconversió de guarderies per illes
A través d’una nota de premsa, la conselleria d’Educació recorda que a banda de la convocatòria de creació de noves places, també es donen ajuts per a la reconversió de guarderies en escoletes. Segons informen, la darrera convocatòria ha destinat 1.670.737 euros i ha permès arribar a 669 places de titularitat privada que s’incorporaran a la xarxa complementària de la xarxa pública d’escoletes de les Illes Balears. Per aquest concepte, al municipi de Manacor, s’invertiran també 92.000€ per a la reconversió d’una guarderia en centre educatiu, possibilitant l’ampliació de l’oferta educativa en 37 places. Amb aquestes intervencions, expliquen des d’Eduació “el municipi de Manacor passarà d’una escolarització de la població 0-3 d’un 14% a un 28%”.

Back To Top
Search