skip to Main Content

“Per a mi aquest reconeixement són uns Reis anticipats”

[pullquote] Magdalena Gelabert veu com un fet col·lectiu el sentiment identitari i fa partícip del seu reconeixement amb el Premi Aina Moll la resta de persones que lluiten per la recuperació de la nostra llengua i la nostra cultura
[/pullquote]

Magdalena Gelabert, filòloga, escriptora i directora gerent durant tants d’anys de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, i ara professora de secundària a l’IES Mossèn Alcover, serà reconeguda dia 28 de desembre amb el premi Aina Moll durant la gala dels premis 31-D que anualment atorga l’Obra Cultural Balear. El premi Aina Moll el Premi Aina Moll i Marquès reconeix les persones o entitats destacades per realitzar “activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana des del voluntariat”.

Gelabert veu el reconeixement com “uns Reis anticipats. És una alegria enorme per moltes coses, perquè el premi té nom de dona, però també perquè amb Aina Moll compartesc afinitats i col·laboracions, tant com a alumna com després com a col·lega”. Aina Moll, segueix Gelabert, “té un esperit que comunica moltes coses, molts de valors”.

Gelabert rep el premi com una “consolidació i una força per continuar aquest camí d’estima per la llengua, dels nostres valors culturals, que sobreviuen en una societat molt globalitzada i en l’època de la postveritat i les mentides, en què es fa difícil mantenir la personalitat com a poble”. Per Gelabert, “es tracta de creences col·lectives, i en reconeixer-nos a nosaltres reconeixen també el que representam”.

Gelabert rebrà el guardó com a colofó d’un any de molts de canvis a la seva vida professional.

Back To Top
Search