Skip to content

Moció del PP contra les declaracions de Gordó

El Partit Popular ha presentat una moció de rebuig a la concessió de la nacionalitat catalana als ciutadans de les Illes Balears com a reacció a les declaracions del passat 22 d’agost del conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, en què es mostrava favorable a concedir la nacionalitat catalana als ciutadans de la resta dels Països Catalans -Catalunya Nord, País Valencià, la Franja d’Aragó i Balears-.

Segons els populars, “aquestes declaracions han provocat la irritació en aquests territoris” i, malgrat tot, han trobat a faltar “una posició ràpida, clara i condundent del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca”.

Així, el PP de Manacor, amb aquesta moció, pretén que l’Ajuntament rebutgi de “forma rotunda” les delcaracions de Gordó i que lamenti públicament que el Govern de les Illes Balears no les hagi rebutjat, ja que “suposen una clara injerència a l’autonomia de les Illes Balears”. A més, la moció vol constatar que la nacionalitat històrica que formen les illes de Mallorca, de Menorca, d’Eivissa i de Formentera “no forma part de cap entitat política sota la denominació de Països Catalans”.

La moció es discutirà al proper plenari de l’Ajuntament, que serà el pròxim dilluns dia 14 de setembre.

 

Back To Top
Search