skip to Main Content

“Molta de gent està en situació de risc laboral greu”

Com heu afrontat el confinament a l’Ajuntament?
Pel que fa als nostres treballadors, ens hem adherit a les recomanacions que venien donades per Madrid. Tots els qui han pogut han fet feina telemàtica, que són gairebé tots. Però hem mantengut l’atenció al ciutadà per torns. A la brigada fan torns presencials per no topar-se entre ells.

Com Serveis Socials.
Sí, hi han d’anar cada dia tots. Fins ara teníem cinc treballadors. Ara hi hem afegit una auxiliar administrativa, i el personal de Sa Mâniga fa feina ara a Sa Coma, com a suport administratiu a la delegació de Serveis Socials que tenim allà. Donen sortida a la tramitació burocràtica que així no ha de fer una treballadora social. D’altra banda, hem contractat un assessor jurídic perquè ajudi a comprendre al personal de Serveis Socials els canvis de normativa constants que es donen aquests dies en l’àmbit laboral. Finalment, la directora del centre de dia de Son Carrió, que com és natural està tancat, ara ofereix atenció psicològica (ella és psicòloga) també als usuaris de Serveis Socials.

Quins són els actes més importants que heu hagut d’anul·lar?
El més important de tot és que els pocs hotels que havien obert, tots es varen haver de tancar, això és el més greu per al nostre municipi i per a molts de Mallorca. Hi ha molta de gent que està en situació de risc laboral greu. Hi haurà autònoms que hauran perdut la feina, bars que no obriran, tendes, cafeteries, souvenirs… esperam que tant el govern central com l’autonòmic facin les passes neecessàries per pal·liar aquest mal.

L’Ajuntament també deu haver tengut pèrdues importants.
Entre la platja, l’ocupació de via pública, les quotes de fems que no cobrarem als hotels si no obrin, les escoletes que continuam pagant i no obrirem… calculam que deixarem de cobrar un milió i mig d’euros. A això hi hem d’afwegir que estam sotmesos a un pla econòmic financer per la qüestió de la torrentada. Igualment, farem una modificació de crèdit per dotar el departament de serveis socials de més pressupost, perquè ningú quedi defora dels ajuts. Fins ara una trentena de domicilies venien a cercar lots d’aliments. Ara ja són 62. A més, també donam fruita i verdura un dia per setmana.

La fira de Son Carrió…
L’hem anul·lada. No es pot fer un altre dia, perquè hi ha un calendari de fires. A més, pel juliol les festes de sa Coma corren molt de perill, i ja ho veurem a l’agost amb les de Sant Llorenç.

S’han reiniciat les obres?
Pel que fa a les públiques, hem tornat a començar amb el poliesportiu de sa Coma i també amb el terciari de la depuradora de sa Coma.

Veus possible una recuperació?
La majoria d’hotels ja tenen programat no obrir. Enguany es dona per perdut. És important fer feina per a l’any que ve perquè vagi millor, tot i que els pròxims anys les condicions seran diferents. La salvació sanitària arribarà amb una vacuna, que no la tendrem immediatament.

Back To Top
Search