Skip to content

Mossèn Llorenç Lladó: “Una altra església és possible?”

El proper dilluns, 18 de gener, tindrà lloc a les 20 hores al local de l’OCB de Manacor, la conferència: “Una altra església és possible?” a càrrec de Mossèn Llorenç Lladó.

Mossèn Llorenç Lladó, és originari de Valldemosa. Capellà de base, activista, progressista, a vegades polèmic, que, a més, compta amb la simpatia d’un sector de gent independentista perquè és un home amb un sentit molt desenvolupat de país.

Ha estat a les diòcesis de Sóller, Palmanyola, Felanitx, Binissalem i Bunyola. Actualment és el rector dels hospitals de Son Llàtzer i Joan March.

Hem esmentat el seu caràcter polèmic perquè va ser notícia l’any 2013 per haver retirat la bandera d’Espanya de l’església de Sant Mateu, en el poble de Bunyola, moments després d’haver iniciat les festes patronals. Fou un fet molt criticat per alguns mitjans de comunicació, però lloat per altres.

Anys abans d’aquests esdeveniments, però, quan era rector de Felanitx, també va ser notícia per tenir un enfrontament amb la que era batlesa d’aquest poble en aquell moment. El motiu: voler canviar la música de l’himne nacional que la Banda de Música sempre havia interpretat durant l’Encontre, el diumenge de Pasqua, per l’Al·leluia de Haendel. En aquest mateix poble, es va solidaritzar amb els joves que foren multats durant les festes de Sant Agustí, criticant l’abús de poder per part de les forces de seguretat enviades per la delegada del Govern de fa més d’una dècada.

Pensam idò que Mossèn Llorenç Lladó, ens pot aportar una altra visió del paper que l’Església pot tenir dintre de la societat i comentar si una altra església és possible.

Back To Top
Search