Skip to content

Un Sant Antoni marcat per la presència policial

El pla de seguretat que aplicarà l’Ajuntament de Manacor per la revetlla de Sant Antoni d’enguany preveu la presència de més de 50 policies, agents de paisà i, fins i tot, un helicòpter. Segons el batle Pedro Roselló aquestes mesures es prendran “perquè està activat el nivell 4 per risc terrorista”. “Es notarà més presència policial, sobretot, durant el recorregut dels dimonis des del primer ball fins a les completes i a l’església la gent no podrà entrar amb motxilles, bosses, botelles o objectes contundents”, afegeix l’inspector en cap de policia, Antoni Sureda. Una església on enguany l’aforament màxim estarà limitat a 1692 persones i amb la novetat de disposar de lavabos oberts als assistents, segons el rector Andreu Genovart.Com altres anys, a més, l’ús de petards estarà prohibit i, per primera vegada, l’ús de cavalls i mules estarà regulat i només podran circular entre les 16h i les 19h dins un itinerari marcat.

Així i tot, i més enllà del pla de seguretat, l’Ajuntament ha informat que enguany es cremaran fins a 120 foguerons i el fet que se celebri en cap de setmana fa augurar una afluència massiva. Els actes d’enguany “es preveuen multitudinaris pel fet que la revetla se celebrarà en dissabte i, tot i que no podem parlar de xifres concretes, esperam milers de persones més que els anys anteriors”, explica Sureda.

El mateix rector Genovart, a més, insisteix que “els santantoniers han de tenir en compte que no és possible anar pertot i que hauran de triar entre veure la colcada, les completes o l’encesa del primer fogueró”. En aquest sentit cal destacar que enguany es tornen a convocar el cant de goigs alternatiu, la segona edició, a la plaça Sant Jaume, que aconsegueix aglutinar tota aquella gent que vol cantar i, o bé no entra a l’església, o en defuig la seva multitud.

Back To Top
Search