skip to Main Content

Nadal treu la piconadora davant Khatxànov

Objectiu complert. Rafael Nadal ja és on volia. Dilluns serà entre els darrers 16 tennistes que lluitaran pel títol a Wimbledon. La por que li feien les primeres rondes l’ha superada amb un tennis implacable des que va començar el torneig, i ahir ho va tornar a mostrar amb una contundent victòria davant el rus Karen Khatxanov per 6-1, 6-4 i 7-6 (7-3). Ara comença el torneig de veritat per a ell i ho farà amb les millors sensacions.

En 22 minuts, amb nou cops guanyadors, tres ‘aces’ i només quatre errors no forçats, Nadal es va apuntar la primera mànega. El mallorquí s’ha mostrat impecable, sòlid i autoritari per mostrar a Khatxanov qui manava a la pista. El jove rus, de 21 anys i que jugava per primera vegada a la central de l’All England Tennis Club, s’ha assegut a la cadira de la pista sense saber ben bé que havia fet malament per patir la lliçó que li acabava de donar el tennista mallorquí que li arrabassat tres vegades el seu potent servei i només li ha cedit un joc, precisament a la restada (4-1).

Nadal no volia sorpreses. Va anar a la seva de sortida, com va fer dilluns davant l’australià John Millman i dimecres davant el nord-americà Donald Young. Va imposar una intensitat de sortida brutal i la va mantenir sense baixar en cap moment, encara que Khatxanov, en la segona mànega, va intentar resistir una mica més.

El tercer set va ser el que més li va costar tancar. Khatxanov va aguantar el pols fins al ‘tie break’ i va tenir fins i tot un ‘set ball’ amb 6-5 a favor seu per forçar la quarta mànega. Però Nadal va aguantar l’envestida del rus i, finalment, es va apuntar la victòria en dues hores i 14 minuts.

El luxemburguès Gilles Muller serà dilluns el pròxim a comprovar l’estat de forma del 10 vegades campió de Roland Garros, que arriba als vuitens de final sense haver perdut ni un set i ja n’ha guanyat 28 en els dos Grand Slams. Així ha igualat un rècord que tenia el 2010, quan va guanyar el seu últim títol a Wimbledon i va arribar fins a quarts de final a l’Open dels Estats Units. Davant del mallorquí, amb 35 i 36 sets guanyats consecutivament, només hi ha en aquesta classificació John McEnroe (1984) i Roger Federer (2006-2007).

Back To Top
Search