skip to Main Content

L’essència de la Traviata, música solidària dins la màgia de les Coves del Drach

“Estam molt agraïts a les coves del Drach, perquè és important que les entitats privades també apostin per la cultura”. Qui parla així, entre l’emoció i l’entusiasme, és Toni Font, juntament amb Joan Miquel Riera, alma mater dels concerts que tant a l’església com a les Coves del Drach se celebren des de fa anys durant l’estiu a Port Cristo.

Enguany els intèrprets triats són la soprano murera Marga Cloquell, el tenor canari Airam Hernández, el pianista manacorí Andreu Riera i l’actor Toni Gomila.

Segons explicà el mateix Andreu Riera, Airam Hernández és un dels joves tenors amb més projecció internacional. El tenor posà només dues condicions: la primera, que el concert es fes dins la cova, i la segona referent a la data, atès que estava pendent d’una telefonada de Plácido Domingo. El concert inicialment havia de ser dissabte, però com que el tenor canari va rebre la telefonada de Domingo, s’ha hagut d’avançar a dijous dia 13 de juliol a partir de les 20:30 h.

Andreu Riera explicà que el que es podrà veure dins la cova dia 13 és una reducció a una tercera part de la Traviata, basada en gran part en la novel·a La dama de les Camèèlies, d’Alexandre Dumas. Airam Hernández interpretarà el paper d’Alfredo; Marga Cloquell serà Violetta; i Toni Gomila serà el pare d’Alfredo. Per Riera, “la reducció és molt interessant, perquè podem recrear obres simfòniques amb el piano, atesa la seva condició d’instrument polifònic”.

El pianista manacorí volgué destacar també “la molt bona acústica que hi ha dins la cova. Es tracta d’un espai únic, sobretot per a la música vocal, que gairebé no necessitarà amplificació”. El pianista acabà dient que “amb tots aquests ingredients cuinarem una Traviata nostra”.

Toni Font, del comitè organitzador recordà que “fa més de cinc mesos que els músics hi fan feina i de fet aquest muntatge podria ser la llavor d’una futura gira per aprofitar la feina feta”.

L’auditori de la cova té una capacitat de més de 700 localitats. Cal dir que gràcies a la col·laboració desinteressada de les Coves del Drach, l’import íntegre dels 10 euros que pagaran els assistents anirà destinat a l’associació pro-salut mental Estel de Llevant.

La seva presidenta, Maria Nicolau, remarcà que “ara mateix tenim alguns projectes importants en marxa, i iniciatives com aquestes ens ajuden a tirar-los endavant”.

Està previst que Estel de Llevant, que atén prop de 200 usuaris de la comarca, pugui inaugurar la seva nova seu, al carrer de la Fàbrica, el pròxim mes de setembre. D’altra banda, també fan feina en un projecte d’habitatge per a usuaris tant autònom com supervisat les vint-i-quatre hores. Colau Fuster, també membre de la junta directiva d’Estel de Llevant mostrà la seva satisfacció i agraïment per la col·laboració de les Coves del Drach, representades a la roda de premsa pel seu director Maties Servera.

Back To Top
Search