Skip to content

Les negociacions per ampliar el CEIP Simó Ballester amb l’edifici dels Sementals van per bon camí

La pressió social dels darrers mesos i l’aportació econòmica que l’Ajuntament està disposat a fer, sembla que podrien fer canviar d’opinió la Conselleria d’Educació, que el passat mes de setembre confirmava que l’ampliació del CEIP Simó Ballester es duria a terme dins el mateix solar que ocupa actualment l’escola, perquè el Govern no podia assumir econòmicament el cost d’incorporar a les infraestructures educatives l’edifici de l’antic quarter dels Sementals.

La regidora d’Educació, Catalina Riera, assegura ara que “hi ha bona predisposició per part de la Conselleria”. I que, per la seva banda, “l’Ajuntament també està disposat a fer un esforç econòmic” per no deixar passar “l’oportunitat única” que suposa aprofitar l’edifici dels Sementals -ara en desús i a tocar del centre- per acollir el segon cicle d’infantil del CEIP Simó Ballester. El Consell de Mallorca, la tercera de les administracions implicades i que invertí 1,3 milions en la construcció de l’edidifici que s’havia de destinar inicialment a serveis socials, sembla que veuria amb bons ulls l’ús educatiu de les infraestructures, sempre i quan pogués recuperar els doblers invertits.
Cal recordar que la comunitat educativa del CEIP Simó Ballester, el consell escolar municipal, el sindicat STEI i el mateix Ajuntament, han mostrat reiteradament el seu rebuig a la decisió de la Conselleria d’ampliar el centre dins el mateix solar de l’escola, el que suposaria ocupar part del pati.
A més, la regidora d’Educació ha recordat que el CEIP Simó Ballester ha posat en marxa enguany el projecte d’ensenyaments musicals integrats, que només s’ofereix a dos centres a Mallorca. Es tracta d’un projecte que, segons Riera, “es mereix uns espais adequats”, que no podria oferir l’ampliació del centre dins l’espai actual.

Pròxima reunió
La Conselleria d’Educació, Ajuntament i Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), depenent del Consell de Mallorca, es reuniran el proper 17 de febrer per mirar d’arribar a un acord que permeti la incorporació del Quarter de Sementals als equipaments del CEIP Simó Ballester, i per definir quina aportació econòmica pot fer l’Ajuntament per ajudar la Conselleria a acabar les obres de l’edifici del carrer Lepant i per adaptar-lo per a usos educatius.

Back To Top
Search