Skip to content

Neix AMMICCA, una associació que lluita perquè els caravanistes tenguin espais dignes i autoritzats

Fundada pels manacorins Miquel Caldentey i Carme Márquez per aconseguir que s’habilitin espais per estacionar caravanes, autocaravanes i ‘campers’, així com llocs pel buidatge de les aigües grises i negres. Una manera d’acabar amb la problemàtica que els persegueix el col·lectiu.

Si observam bé els nostres carrers i carreteres, podem apreciar com la presència de caravanes, autocaravanes i furgonetes camperitzades ha augmentat de manera considerable en els darrers temps. Especialment des que hi ha la pandèmia.

Aquest increment, però, no veu resposta a la zona de Manacor ni a Mallorca. Fet pel qual alguns caravanistes s’han associat amb Amics de Mallorca, Menorca i Eivissa en Caravanes, Campers i Autocaravanes (AMMICCA). Tot i que és una organització autonòmica, el seu president i la tresorera són de Manacor. Són Miquel Caldentey i Carme Márquez, qui diuen que “l’havíem de crear perquè les institucions ens escoltessin”.

El president assegura que “per poder acampar a Mallorca, en teoria, no hi ha cap espai”. “El que hi ha és un punt de servei oficial per buidar aigües negres i poder carregar d’aigües netes”, “és una àrea de servei on no es pot pernoctar ni acampar”. Això, afirma, seria insuficient per cobrir les necessitats dels milers de vehicles, ja que “dificulta que els propietaris i propietàries de caravanes, autocaravanes i furgonetes camperitzades es puguin moure amb llibertat per l’illa, així com és una barrera perquè vengui gent de fora”. Un turisme rural que, asseguren, aposta pel producte local i les bones pràctiques.

És una problemàtica que tenen des de fa anys, però que havia passat inadvertida per les administracions, segons afirmen Caldentey i Márquez. La tresorera explica que ja han “registrat escrits als ajuntaments perquè habilitin espais” i els hi donin facilitats. Així mateix, els dos manacorins asseguren que sempre els hi responen que és competència del Consell pel qual, amb l’associació, intenten “arribar a aquesta institució i a Costes per veure si en lloc de prohibir, habiliten espais i ho autoritzen”. Ara bé, és una qüestió amb la qual treballen d’abans que es formàs AMMICCA dia 9 d’aquest mes.

A aquest problema que afecta el sector, se suma que la legislació sobre el que poden fer i el que no, no és clara. Miquel i Carme recorden que moltes vegades es troben amb negatives per part dels cossos policials i dels ajuntaments a alguns indrets de Mallorca, cosa que no s’han trobat a Manacor. Segons expliquen, els fan partir del lloc on han estacionat el vehicle quan ells no fan res que estigui prohibit. Afirmen que si a la caravana no es posen ni els tendals ni tampoc treuen a fora taules o elements que envaeixin el carrer, estan en el seu dret. I és Carme Márquez qui puntualitza que “com que no hi ha lloc, tothom aparca on li dona la gana”, el que crea la problemàtica.

Aprofiten per remarcar que no volen acampar damunt l’arena ni fer malbé els espais naturals. És més, reivindiquen les bones pràctiques entre els seus integrants. Pel que, reiteren, és necessari que s’habilitin espais per poder estacionar els vehicles, acampar i més àrees de serveis, independentment de si són municipals o privats. Pagar per poder-ho utilitzar, expliquen, no suposaria un problema.

A Manacor, recorden, no hi ha cap àrea habilitada per poder acampar. Així mateix, a Porto Cristo hi ha una benzinera on deixen fer els buidatges de les aigües brutes i carregar les netes. Tot i això, proposen Cala Murada, Cala Antena o Cala Domingos com espais que es podrien habilitar per a ells.

Amb tot, AMMICCA no només té com a objectiu regularitzar el turisme amb caravanes, autocaravanes i campers. Si no que aconseguir el benestar dels seus usuaris, sigui amb bons espais o amb descomptes per poder viatjar amb tranquil·litat.

Back To Top
Search