skip to Main Content

Neix Caterva, una nova alenada d’aire anticapitalista que vol ser “multitud incòmoda i molesta”

“Els burgesos més porucs es van esverar… en trobar-se a mercè de la caterva”. Aquesta és una de les citacions (extreta de Les multituds de Raimon Casellas) amb què el Diccionari Alcover-Moll exemplifica la definició de “caterva”. De fet, una caterva és, segons aquest mateix diccionari, “una multitud, un nombre excessiu de persones o animals”.

Qui ho explicà fou Carles Juan, que prengué el micro per actuar de portaveu en l’acte de presentació d’aquesta nova coordinadora anticapitalista de Manacor. Segons llegí Juan en el manifest, “Caterva neix com a coordinadora anticapitalista. Neix com a espai que pretén ser un punt de trobada del moviment popular manacorí compromès amb la lluita per un canvi de model social i econòmic. Neix amb la voluntat de ser considerats per alguns com a multitud excessiva, incòmoda i molesta”.

Ho llegia Carles Juan davant el centenar de persones que acudiren a la calçotada popular que la nova coordinadora va organitzar dissabte passat a la plaça de Sant Jaume i que va comptar amb l’assistència i participació d’un centenar de persones, que anaren compareixent en degotís a l’indret cap a la part del migdia.

Segons explicaven en el manifest, “caterva neix sota els principis de l´anticapitalisme, el feminisme i l´antifeixisme. I és per això que com a coordinadora està conformada per col·lectius anticapitalistes de Manacor, com també de gent que hi participa a títol individual”.

Aquest nou grup d’acció política manacorina “neix en un context de nova crisi capitalista que fa aflorar els reaccionaris, en el qual l´extrema dreta i feixista camina pels nostres carrers impunement. En un context en el qual el sistema s´acarnissa contra les dones i, en especial, les racialitzades. I en un context en en el qual l´Estat espanyol no deixa d´atacar la nostra llengua, terra i cultura”.

Preocupats especialment per l’habitatge i ocupats per l’antifeixisme, Caterva fa “ una crida a tota organització política i persona que sota aquests principis vulgui participar d´aquest projecte que, com hem dit, aspira a multitud molesta i incòmoda”.

Back To Top
Search