skip to Main Content

Neix el PALO, el partit que uneix totes les tendències de l’extrema dreta “per no deixar escapar cap vot”

Feia setmanes que corria el rumor, però Cent per Cent ha estat qui ha tengut accés a la notícia de forma exclusiva. Vox Manacor, Nou Ordre Nacional i Plataforma per Manacor ja s’han posat d’acord per formar una gran coalició ultradretana, “per no deixar escapar cap vot cap als traïdors del PP o del PI, que diuen que són de dretes però només fan el joc a les esquerres”, ha declarat al nostre mitjà José Antonio Argiz, cara visible de Plataforma per Manacor i que dins la nova coalició tendrà la responsabilitat de ser el cap de campanya. “Jo no tenc cabres”, ha dit Argiz, “però tenc un digital que és el més llegit de Manacor amb diferència i això és un espai que com a coalició hem d’aprofitar”.

No hi ha hagut gaire discussió sobre qui podria ser el número u d’aquesta nova gran coalició. La bona feina de Nou Ordre Nacional a través del seu actiu i modern compte de Youtube i també d’Instagram i Facebook, han catapultat Esteve Sureda a la fama dins Manacor. El pagès porteny, que ja era prou conegut, ha rebut fins i tot ofertes per acudir a programes d’abast estatal com ara El Hormiguero o La resistencia, que tanmateix ha declinat: “Jo no som un pallasso de fira, som una persona que mira de servar el solc i els valors del nostre país i, sobretot, que les coses es facin bé”. En aquest sentit, Javier Fernández, de Vox Manacor, i que podria ser vist com el gran damnificat d’aquesta coalició, es mostra entusiasmat i sense fissures amb la nova coalició i el líder Sureda: “Nosaltres ho hem dit sempre, programa, programa i programa. Sabem que n’Esteve defensarà amb dents i ungles la presència de la nostra bandera dins totes les aules del municipi, i que prohibirà l’entrada d’immigrants tant a tots els edificis municipals. Qui s’ha de beneficiar dels nostres imposts són els espanyols, i això n’Esteve ho té claríssim”. Fernández serà el número dos de la coalició i molt probablement delegat d’Urbanisme si finalment el PALO guanya les eleccions. “No se morirà cap rata portenya més, si governam”, ha dit.

Sureda assentia amb el cap i afegia que “volem guanyar les eleccions i si guanyam, s’han acabat els clots, l’amiguisme, les subvencions als immigrants i els murals d’homosexuals”. Per part seva, José Antonio Argiz insistia també que “tenim molts de pedaços bruts per treure d’aquest govern i la nostra campanya serà contundent. No pot ser que un govern que es fa dir d’esquerres comani el manteniment de les xarxes socials a quatre amiguets sense passar per cap oposició. Si ho féssim nosaltres, encara mira, però que ho facin les esquerres no té nom”.

Parlant de noms, aquesta ha estat una de les dificultats més grosses que ha tengut la coalició, trobar un nom que recollís totes les sensibilitats ultradretanes, sempre tan diverses. La primera opció que descartaren va ser la de la MOSCA (Moviment Ordenat de Supremacistes contra l’Anarquia). “Ens agrada la idea i la trobam atractiva, però no ens ajuntam per ser la ‘MOSCA collonera’ de ningú, ens presentam per guanyar i per enterrar per sempre el comunisme i el catalanisme”, ha dit José Antonio Argiz. Per això al líder de VOX Manacor, Javier Fernández, li agradava “la idea de FOSSA: Falangistes Orgullosos Sense Sang Assassina”. Finalment, però la idea que més agradava era la de contundència. Diu Esteve Sureda: “A nosaltres com a mallorquins ens hauria agradat la idea de GARROT, però els nostres socis ho han trobat massa mallorquí i hem optat per PALO, Partit per l’Aplicació de la Llei i l’Ordre”.

Back To Top
Search