skip to Main Content

“Ningú comptava amb nosaltres i hem duit el títol cap aquí”

L’equip infantil del Fisiomedia Manacor s’ha proclamat aquest cap de setmana passat campió del torneig internacional de Monte Silvano, disputat a Itàlia, molt a prop de Pescara. En parlam amb Ismael Godino (Palma, 1983), que és des de fa quatre anys entrenador a les categories inferiors del club.

Ja és curiós que jugàssiu la final amb l’altre equip del Fisiomedia que també disputava aquesta competició?
Sí. En aquesta competició hi hem participat amb dos equips infantils, un de cadet i un d’aleví.

Com valores el nivell demostrat pels rivals amb què us heu trobat? Anar a competir a l’estranger sempre imposa… Quin mèrit dones a l’equip?
El nivell era alt. Hi havia gent que jugava molt bé a futbol sala. Italians, francesos, lituans, nacionalitats molt diverses, i també, a banda dels mallorquins, hi havia la gent de Catalunya.

No deu ser fàcil gestionar un grup de deu nins de dotze o tretze anys. Com ho heu fet?
He de dir que els nins s’ho prengueren amb molta intensitat. A més, tot estava molt ben organitzat… hi havia les concentracions dels equips, un bus venia a cercar-nos a l’hotel… era com si fóssim un equip gran. Els nins es portaren tots molt bé. També és cert que hi vengueren dos pares per ajudar-me. I estant a fora els comportaments canvien… Establírem unes rutines. Ens aixecàvem cada dia a la mateixa hora per berenar, a les onze i mitja fèiem una volta pel complex hoteler i sortíem amb tot el grup. Establíem una hora per dinar, i molt prest, amb molta calor encara, partíem cap a jugar el partit, cosa que també ens permetia fer una xerrada abans del matx.

Disposàreu de temps per fer entrenaments, o tot va ser jugar els partits?
No. Això va ser una de les coses que vaig trobar a faltar. Els horaris per jugar els partits eren molt ajustats, perquè hi havia cinc seus i hi havien de distribuir tots els partits de la competició. Disposàvem de quinze o vint minuts per escalfar i a jugar s’ha dit.

Era la primera vegada que el Fisiomedia participava en aquest torneig?
No, abans de la Covid ja hi havia participat almenys una vegada.

Deu haver estat important participar en un torneig com aquest després de dos anys de Covid. Deu haver suposat la confirmació definitiva del retorn a la normalitat…
Sí, els nins han vist que podien tornar a la normalitat, i s’ho han passat de fàbula. A més, hem duit el títol cap aquí, quan ningú comptava amb nosaltres. Llevat del primer partit, que guanyàrem per sis gols, els altres han estat molt ajustats, i a la fi, després de la fase de lligueta, passàrem com a segons de grup. A semifinals ens va tocar el campió de l’any passat i els vencérem. I a la final guanyàrem els companys del Fisiomedia, que són un any més petits que nosaltres.

Veus qualque futur jugador professional a la teva plantilla?
És massa prest per dir-ho ara. Per la meva experiència, un u o un dos per cent poden arribar a Divisió d’honor o al Palma Futsal. El nostre objectiu ara és formar-los com a persones, que siguin bons fills i bons amics dels seus amics. És ver que molts han evolucionat molt bé en tots aquests anys, per“o és prest per res.

 

Back To Top
Search