Skip to content

Nita, els ecos de Pujà Fasuà

Nita és la nova proposta de Natàlia Gómez a guitarra i veu i el seu germà, Dani Gómez a la bateria, que uneixen forces ben acompanyats per Marga Gomila al baix i Poli Bauçà a la guitarra. Dia 17 de gener estrenen el seu primer treball, Santa Paciència, del qual ja han avançat els senzills “A Mitjanit” i “Per ventura”. So potent, veus indies i estil postpunk que recorden a una de les bandes anteriors dels Gómez, Pujà Fasuà.

Nita és una nova banda que s’ha cuinat a foc lent. Des de la desaparició dels Pujà Fasuà, Natàlia Gómez va començar a compondre i estotjar les cançons mentre intentava convèncer el seu germà, Dani per conformar un nou grup. I finalment, enguany ho han aconseguit.
Un grup que conformen els dos germans, juntament amb Poli Bauçà a la guitarra i Marga Gomila al baix i que es presenta amb un primer disc sota el títol de Santa Paciència i amb el segell de Bubota. Un disc conformat per 10 cançons (o 9, si s’uneix la primera i la segona pista que conformen el primer senzill d’avançament, A mitjanit) i que han gravat “un poc per tot” i que ha masteritzat Michael Mesquida dels Estudis Favela.
Natàlia Gómez, que per primera vegada defensa un projecte musical en la part vocal, explica que fa molt de temps que volia encetar un projecte com aquest. Una espècie de banda hereva de Pujà Fasuà, grup que conformaven els dos germans juntament amb Carlos Gómez i Jorra Santiago. Per tant, sona a rock alternatiu, a “pop contundent” però el grup confessa que hi ha una mescla d’estils. Rock, pop, hardcore i fins i tot chill. En aquest sentit, la baixista del grup, Marga Gomila diu que “hi ha veus molt indie i en general, la música és molt postrock”.
El disc es podrà trobar a plataformes digitals com Spotify i Soundcloud i en breus es podrà comprar físicament a Ca’n Vinyes. I per a veure la banda en directe, encara haurem d’esperar un temps perquè confessen que “no frisen”.

Nita, un nom amb coincidències
Nita no és només aquesta paraula tan manacorina. Es tracta també del malnom que utilitzava Ana Carmona Ruiz qui va ser la primera dona futbolista a l’Estat espanyol i es transvestia per poder fer-ho. “Casualment, jo l’any passat vaig començar a jugar a futbol i hi ha moltes més coincidències amb ella… A més, es veu que el seu pare era estibador i tenim una cançó que es diu Estibar!” explica Gómez. Tot i que varen dubtar molt i hi havia altres propostes, finalment es van decidir per aquest. A més, na Nita, és també la protagonista de la portada del disc que han dissenyat Anna Aguilar i Maties Adrover.

Back To Top
Search