Skip to content

“Manacor, ciutat de l’esport” un cicle de conferències i formacions que fomenten els hàbits saludables

El psicòleg esportiu Marc Sansó, la corredora de muntanya Bel Calero i l’analista web Laura Montes seran les persones  encarregades de les xerrades, a les quals utilitzaran la seva pròpia experiència per donar eines als assistents.
El delegat d’Esports, Artur Aguiló, assegura que “a Manacor estam compromesos i compromeses amb l’esport i ens agrada tenir a la ciutadania sana i activa”. I aquest és el motiu que ha empès al Patronat d’Esports a organitzar un cicle de conferències, formacions i activitats en família per aquest primer trimestre de l’any.
Les xerrades seran tres, totes elles a càrrec d’esportistes professionals que utilitzaran la seva experiència personal per donar eines a les persones que assisteixin a aquestes sessions. Encetarà el cicle el psicòleg esportiu Marc Sansó dia 27 de gener amb la conferència “Com mantenir la motivació durant tota la temporada. El seguiran la corredora de muntanya Bel Calero amb “L’esport des de la igualtat d’oportunitats” i la periodista, analista web i encarregada de xarxes socials del Club Volei de Manacor Laura Montes amb “La importància de les xarxes en la gestió esportiva”, els dies 17 de febrer i 31 de març respectivament. Cal recordar que les tres ponències seran en dijous a la sala gran del poliesportiu de na Capellera i només hi podran assistir 25 persones, qui hauran de reservar l’entrada a través d’esports@manacor.org o al telèfon 662350785.
Així mateix, han anunciat que ja treballen per establir un nou cicle de conferències pels mesos de maig, juny i juliol.
Però hi ha més activitats. També es fomentaran els nous coneixements. Per ara, sabem que dia 2 i 3 de febrer es durà a terme la formació ‘Manacor es Cardioprotegeix’. En aquesta s’ensenyarà com funcionen els desfibril·ladors que estan col·locats arreu del municipi perquè, tal com ha dit Aguiló, com més gent els sàpiga utilitzar, més protegits estaran els manacorins i manacorines. I per la setmana de la Dona, al març, s’ha organitzat el taller a càrrec de la fisioterapeuta Francisca Ribot “I si eliminem tabús? El món del sòl pelvià”.
Activitats per a tota la família
Igual que les conferències, s’han organitzat tres activitats per a tota la família en col·laboració amb el Consell de Mallorca. En aquest cas s’agrupen en el segon trimestre del 2022. La primera excursió programada és una ruta en bicicleta BTT per la via verda i, en el cas que els participants no en tenguin, se n’hi proporcionarà una. La segona sortida serà de marxa nòrdica a Cala Virgili i tendrà lloc dia 9 d’abril. I ja entrat el mes de maig, concretament dia 15, es farà una caminada per la costa partint des de Cala Morlanda i arribant fins a Porto Cristo.
Per encoratjar a la població a participar d’aquestes activitats, Aguiló ha advertit que “el sedentarisme i la inactivitat física són factors de risc que augmenten en nombre de persones malalties i morts prematures”.
Back To Top
Search