skip to Main Content

No ens morim, ens maten

Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal s’han concentrat avui a Sa Bassa una vegada més per mostrar el seu rebuig a la violència per raó de gènere, i denunciar el feminicidi patit aquest cap de setmana a Alacant.

Aquest és el manifest que s’ha llegit:

“Avui 26 de desembre i en festes de Nadal ens concentrem una vegada més, per a la dona assassinada el passat dimecres a Alacant.

Segons les estadístiques durant les vacances i mesos festius augmenten les xifres de feminicidis. Alguns estudis realitzats mostren com augmenta la violència en dies festius. Pel que fa a les parelles que conviuen, disposen de més espais en comú, més temps junts i augmenten els conflictes que envolten la família. Quant a les parelles separades o que hi estan en procés, el control de l’agressor es multiplica, ja que les rutines de la dona canvien, ella disposa de més temps d’oci, i surt més i fa coses diferents de la resta de l’any. Aquest fet, dispara la ira del maltractador i per desgracia, aquest fet pot acabar en assassinat.

Na Mònica, la dona assassinada a Villena, Alacant, tenia 37 anys i era mare de 2 fills. La seva parella sentimental i pare d’un dels fills, la va matar a cops amb una pedra després d’una discussió.

Des del mes de setembre el col·lectiu de Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor ens hem concentrat cada dissabte a les 12 hores després d’un assassinat masclista. Des de llavors, només 2 caps de setmana no ens hem concentrat. Així ho continuarem fent aquest 2016. Cal que continuem visualitzant les víctimes mortals de violència de gènere, ja que aquesta és una de les pitjors conseqüències del sistema patriarcal.

Per a na Mònica i pels altres 103 feminicidis que hi ha hagut aquest 2015 passarem a fer un minut de silenci”.

Back To Top
Search