Skip to content

“No estan malalts: són els fills sans del patriarcat”

El Col·lectiu de Dones de Llevant organitzà una concentració a Sa Bassa en rebuig pels assassinats masclistes de Rocío Caíz, d’Elena Livigni a Eivissa i la petita Olívia, assassinada en mans del seu pare.

“Deixeu de dir que són malalts mentals, que els maltractadors estan bojos. No, no estan malalts: són els fills sans del patriarcat”. Aquest és un petit fragment del manifest que es va llegir el passat divendres a la plaça de Sa Bassa en la concentració convocada per les incansables Dones de Llevant.
Una concentració que comptà amb el suport d’una cinquantena de persones i que volia mostrar el rebuig per l’onada d’assassinats masclistes de les darreres setmanes: l’assassinat de Rocío Caíz, de 17 anys, trobada a Estepa, Sevilla, brutalment assassinada i després esquarterada pel seu ex-al.lot, deixant sense mare a un nadó de 4 mesos i el d’Elena Livigni a Eivissa la setmana passada, llançada pel balcó de la seva habitació d’hotel per la seva parella. Segurament però, el cas que més ha commocionat és el de les dues nines de Tenerife, Olívia i Anna. La primera, de només 6 anys de vida fou assassinada pel seu propi pare, ficada dins d’una bossa i llançada a la mar. Els cossos policials van trobar les restes i continuen fent feina per trobar el cos de la germana petita, Anna, de només 13 mesos de vida. Un cas evident de violència vicària, que s’exerceix sobre els fills i filles per ferir a la dona mare.
“Hem d’assistir a aquests terribles fets i en paral·lel a l’empresonament d’una dona com na Juana Rivas, a escoltar l’ovació que rep un abusador confés i reconegut com en Plácido Domingo, a què ens parlin de dones violentes o que representants polítics amb càrrecs públics i jutges neguin la violència masclista. Són bufetades que dia rere dia rebem les dones, missatges del fet que la violència masclista no només no s’atura sinó que es posa en dubte, es menysté, s’anul·la” denunciava el manifest que va llegir Rosa Cursach, la Directora Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca.
Intervengueren també la presidenta del Col·lectiu Dones de Llevant, Antònia Matamales i una membre de l’entitat llorençina Figues de Cosines. A més, també la presidenta de l’Institut Balear de la Dona, Maria Duran, dirigí unes paraules a les persones assistents, apel·lant sobretot a la reacció per part dels homes per tal de fer front a la violència masclista que diàriament patim. Duran recordà que durant el darrer mes una dona ha sigut assassinada cada tres dies a l’Estat espanyol. En concordança amb la gran quantitat de morts, Maria Duran demanà fer cinc minuts de silenci en lloc de fer-ne només un. Finalment, Bàrbara Duran llegí un poema per concloure amb la concentració.
D’altra banda, el passat dilluns també l’Ajuntament de Manacor va organitzar un minut de silenci davant de la institució per recordar les víctimes assassinades durant les darreres setmanes a causa de la violència masclista.

Back To Top
Search