skip to Main Content

“No sabem si Vox és el dimoni, perquè no ha governat mai”

Juan Pedro Juan Sureda (Manacor, 1977) fa feina en el món de les assegurances i de la responsabilitat civil. Anteriorment, va fer molts d’anys de feina a l’empresa familiar de Perles Sureda. Ara com a número cinc a la llista del Partit Popular, és també regidor a l’Ajuntament de Manacor des del passat mes de juny.

Com arriba la teva entrada en política? Havies militat abans al Partit Popular? T’havies plantejat de ser regidor?
Feia anys que vaig militar a les joventuts. No m’havia plantejat entrar com a regidor, però Maria Antònia Sansó em va donar l’oportunitat. La meva família ha votat sempre el Partit Popular i a mi m’ha agradat sempre el centre.

Per tant, ideològicament et defineixes com una persona de centre?
No m’agraden gens els extremismes. M’agrada escoltar la gent i que cadascú parli amb llibertat. M’agrada el castellà, el mallorquí, l’euskera, l’anglès… tant de bo poguéssim parlar tots els idiomes. No m’agrada la imposició. Això sí, cadascú defensant “lo seu”. I jo com a bon mallorquí sempre he defensat el mallorquí.

Idò deus estar content que la presidenta Armengol permeti parlar totes les llengues oficials al Congrés dels Diputats…
Al final, si un sent que ha de xerrar aquell idioma, que el xerri. Cadascú té el seu idioma a Espanya i tenim l’espanyol en comú. Jo aquí l’espanyol no el xerr amb ningú. De fet, quan anava a Palma m’estranyava que tanta de gent hi xerràs. Ara bé, si vas a fer la mili i has de xerrar castellà, cap problema. I si al Congrés s’hi xerra, idò també. L’altre dia vaig veure una entrevista amb dos líders independentistes, un de basc i un de català, i se xerraven en castellà, perquè si no no s’entendrien, i feien unes bones rialles. No m’agrada la imposició, no hi ha res més guapo que poder xerrar el castellà.

Si haguessis entrat a l’equip de govern, en quines àrees t’hauria agradat fer feina o t’hauries sentit més útil?
Per l’experiència que hi tenc, en esports. He fet esport tota la vida. Futbol, tennis amb en Toni Nadal, i on vaig arribar a la selecció balear, com també en el golf. També he tocat el futbol de penyes molts d’anys… L’esport ha estat bastant abandonat els darrers anys per part del regidor que ho duia.

Què faries tu, si hi fossis? Què trobes que hi fa falta?
Hi ha manca d’espais. Hi ha gent del bàsquet que no té ni un quart de pista per entrenar-se. I a l’hivern ho han de fer a l’aire lliure. Sempre es promet un poliesportiu, però no tenim ni el terreny. I en necessitam un de ben gros, que hi pugui anar molt de gent. A part, també feien falta ajudes i subvencions… Hi ha hagut més doblers per a festes que per a esports, i no hauria d’haver estat així, sinó una cosa més equitativa.

I en general, que li retreus, a aquest equip de govern?
El que no m’ha agradat és el tema d’imposicions, com ara la ZPR. Tancaren seixanta-vuit carrers d’un dia per l’altre, sense mirar bé amb els veïnats, amb els comerços, amb les empreses, si hi venien a bé. Es va fer d’una manera precipitada i tanmateix veus que hi passen cotxes i no duen la plaqueta. Amb l’antic govern del PP es va fer, però d’una altra manera. Va ser dur, va ser difícil, però ara la gent està contenta amb la zona de vianants. Així com s’ha fet a la plaça del Cos, per exemple, és una bona idea. S’ha fet una obra, s’ha tancat, i és per a la gent. La ZPR la trob un absurd. I no crec que l’equip de govern tampoc n’estigui content. Segurament la milloraran.

El PSOE no és dins l’equip de govern, i MÉS-Esquerra i AIPC governen en minoria. Això us dona més presència en les decisions de l’equip de govern?
El batle ja va dir que s’havia d’acabar aquest Sálvame d’Hinojosa-Oliver. I estic content, perquè veig que aquest tema ja s’acaba un poc. MÉS té clar que no vol governar amb el PSOE… Però no és sols Núria Hinojosa. També hi ha el desastre que ha fet Artur Aguiló a Festes, i la seva manca de coneixements a Esports.

Heu conegut més proximitat de MÉS-Esquerra, per això?
Sí, estan més en contacte amb nosaltres. I qualsevol cridada que feim a en Miquel ens dona resposta. Abans no escoltava tant la dreta. Però ara estan en minoria, i al final és un benefici per al poble. No poden ser com un matrimoni romput que intenta tornar tres-centes vegades. El matrimoni MÉS-PSOE està romput de fa temps, i no s’entendran ni abans, ni ara ni després.

Com va ser la presa de possessió?
Va ser un dia emocionant, diferent. Són coses que fa un parell de mesos no pensava ni viure. Em fa ganes fer feina i ajudar el món de l’esport. I també dins tots els àmbits. La gent ha de poder donar una mà. Jo tenc molts d’amics dins MÉS.

Com llegeixes els darrers resultats de les eleccions espanyoles i tot el que ve aquests dies?
Crec que Feijoo els darrers quinze dies no va estar ben assessorat. Donaven per suposat que faria unes majories… Però es va demonitzar Vox, i feren la por de tornar quaranta anys enrere, o mil, o a l’època dels dinosaures. I això va mobilitzar gent que tenia clar que no volia votar el PSOE i per la por de Vox finalment el va votar. I tot això sense saber si els de Vox són el dimoni, perquè no han estat mai al govern. Què passarà, no ho sé… Sánchez està disposat a qualsevol cosa. Veurem si Feijoo és capaç de fer que el PNB entri en raó…

No t’agraden els extremismes, però Vox no sabem si és el dimoni?
No m’agraden els partits independentistes, ni bascos ni catalans. No m’agraden els extremismes, i no som de Vox. De cada partit et puc dir qualque cosa bona, fins i tot de Bildu, o de Junts, o de MÉS. No ho fan tot malament. Hem de ser realistes. Ara bé, no m’agrada una Espanya tan fragmentada, amb tants de partits comandant com pot ser que hi hagi.

Vols afegir res més?
Sí. No m’ha agradat gens que no s’hagin pogut fer les triatlons de Cala Murada, Porto Cristo o s’Illot. Una bauxa mou molta de gent, però l’esport també. I hi ha molta de gent que s’ha queixat. Ara veurem si hi ha doblers per als Reis d’Orient… Perquè s’han gastat molts de doblers en festes… 700.000 euros. Artur Aguiló en té culpa? Molta. I el batle? Què és que Miquel Oliver no ho sabia? Van com van… i no saben ni com faran les festes que venen.

Back To Top
Search