skip to Main Content

“No tendria sentit que la vida vagi cap a aquesta normalitat i no hi vagin les festes”

Si la situació sanitària ho permet, se celebraran les festes de Sant Antoni 2022. Des del Patronat intentaran mantenir l’essència dels anys passats i serà una petita passa cap a allò que era habitual abans de la pandèmia. El seu vicepresident, Albert Carvajal, ho explica.

Enguany tendrem festes de Sant Antoni?
Des del mes de setembre, que ens varen reunir amb les diferents obreries i patronats, la idea global era fer la festa. Quedava pendent xerrar-ne amb els respectius ajuntaments i dimecres de la setmana passada acordàrem que les festes se celebrarien a Manacor. Això sí, sempre subjectes a la situació sanitària. Si anàs tan malament que no es pogués fer, no es faria.

Seran com abans de la pandèmia?
La idea és aquesta. Però sempre en funció de la situació sanitària. Així ho entenem totes les obraries i patronats. Però també entenem que no és la mateixa situació que l’any passat, ja que en aquestes dates no hi havia vacuna i una incidència molta alta. Ara, la situació pandèmica és millor i si tot segueix com fins ara, les festes se celebraran amb normalitat.

Quines novetats hi haurà? Se celebraran tots els actes que s’acostumaven a celebrar?
La intenció és fer tots els actes i encara hem de posar fil a l’agulla per saber si hi haurà novetats. La idea és que tot sigui de la manera més normal, però és un poc prest per saber si hi haurà variacions d’aforament. Hi serà tot, però entre cometes. Depenent de la situació i les normes sanitàries del moment. Si no és la més adequada ens adaptarem, com no podia ser d’altra manera.

Què vos ha empès a organitzar-les d’aquesta manera?
Imagín que la idea de tothom és mirar de recuperar una nova normalitat molt semblant a la que teníem. Ha estat una decisió global amb les altres obraries i patronats. No tendria sentit que la vida vagi cap a aquesta normalitat i no hi vagin les festes.

No creis que és arriscat organitzar-les, i anunciar-ho, tres mesos abans?
Poden passar mil coses. Però la gent que fa feina amb les carrosses i els foguerons, per exemple, ha de saber que la nostra idea és organitzar-ho tal qual. Ara bé, hi ha coses que escapen de les nostres competències i davant això no tenim una bolla de vidre que ens digui com fer-ho.

A aquestes festes hi acostuma a haver aglomeracions…
El tema de les aglomeracions i els aforaments no depèn del Patronat. Evidentment, si hi ha un aforament als espais públics, no és el Patronat qui ho hagi de controlar. La nostra tasca és organitzar-ho. El patronat no té les eines per controlar aforaments i mesures.

És una festa molt sentida. Creis que es mantindrà l’essència?
Volem fer les festes tal com les coneixem. No volem fer una mitja festa on no pugui participar la gent i amb portes tancades. La nostra idea és fer els actes com sempre. I vull entendre que un any buit no ha passat factura i que les manacorines i els manacorins tenen ganes de tornar a viure les festes. Només ha estat un any, però sembla que fa més temps.

Back To Top
Search