skip to Main Content

“No tocar els temes complets fins el dia del concert és arriscat, però també dóna molta frescor”

Vint músics. Metalls, cordes, percussió, veu… Estàndards de jazz, versions i composicions pròpies… Aquesta és l’espectacular proposta del Bull i Pebre Bord Jazz Orquestra, una big band molt especial formada per joves d’entre vint i trenta anys, tots en l’etapa formativa o primerenca de la seva carrera professional musical i procedents de Mallorca i el Principat. La banda actuarà el pròxim dia 3, a les 20h, al Teatre de Manacor.

La banda ja havia actuat anteriorment a Mallorca, concretament a la Sala Trampa de Palma i al Teatre d’Alaró.

Qui ens en parla és Sebastià Rosselló, més conegut en l’entorn musical i també manacorí, com Sebastià Gris, un dels líders de la banda, que compta amb la veu de Magalí Sare, guanyadora del programa de TV3 “Oh happy day”, amb el qual està a punt de treure disc fent banda amb el quartet Melt.

Segons explica Sebastià Gris, “ara mateix el plantejament és explotar molt el format i explorar-lo, per donar sortida a la música escrita i arranjada pels components de la big band” i no tant la possiblitat, ara mateix remota, de poder-ne fer un disc.

Gris admet, en aquest sentit, la influència del mallorquí Toni Vaquer, avesat a crear bigbands que neixen i moren segons la necessitat.

La idea de la bigband, explica Sebastià, “agrada molt als músics, perquè s’hi involucren molt. Si són joves els fa molta il·lusió”.

No és fàcil moure una banda de vint músics. Però hi ha maneres. “Una big band té un cor, una ànima més reduïda, de quatre o cinc persones, que som els qui escrivim i la cantant per a qui escrivim. La resta de músics els agafam en funció de la disponibilitat, que ve donada pel lloc i per les dates de l’actuació”.

Això implica, per tant, unes dificultats a l’hora de preparar els concerts: “Assajam un dia on passam tot el repertori. Cada arrangista ha vist els punts crítics del seu arranjament, es treballa i es passa a una altra cosa. De fet, no tocam els temes al complet fins el dia del directe, un fet que dóna molt de risc al concert, però també molta frescor”.

Econòmicament, diu Sebsatià, “depenem només de la taquilla. tots els músics saben que no és rendible i que no els surt a compte. Hi vénen per la il·lusió. Nosaltres correm amb les despeses del dinar i també de la impressió de partitures”.

Dins la big band hi sonen dos manacorins, el mateix Sebastià Gris i Toni Llull, bateria.

La banda va comptar inicialment amb el director Sergi Vergés, que és el professor d’arranjaments de molts dels músics que la componen. Ara, però, seran els mateixos compositors els qui dirigiran les pròpies peces.

Segons Gris, la música que es podrà escoltar “és molt moguda. L’espectador s’endú una hòstia de ritme i de densitat que li agrada molt”.

Back To Top
Search