Skip to content

“Només faltaria que no es pogués fer el referèndum perquè no hi ha urnes”

“Un vespre sense més ni manco després de sentir per la televisió que dues empreses havien fet fallida i que el concurs per comprar les urnes havia quedat desert, vaig pensar que si no es poden comprar les urnes per fer el referèndum a Catalunya és perquè l’Estat espanyol és darrere, i em vaig dir: ho feim a nivell popular, i que cada persona apadrini una urna. Només faltaria que no es pogués fer el referèndum perquè no hi ha urnes”. Qui parla amb aquesta vehemència és Guillem Cànovas, Lliro, que diu que “és una iniciativa de Manacor cap als Països Catalans, amb la idea que tothom hi pugui participar”.

La idea és comanar urnes i que els ciutadans individuals les puguin apadrinar. De fet, diu Guillem, “cada urna podria ser nominal. Ja m’ha telefonat molta gent per veure com ho hem de fer”. Algunes d’aquestes qüestions logístiques, encara estan per perfilar, com ara la possibilitat d’obrir un compte bancari perquè els padrins d’urna hi puguin fer el seu ingrés. Tanmateix, a Guillem Lliro també l’interessa la part “simbòlica, perquè és interessant que hi hagi una reacció per part del poble”.

Per a Guillem “l’important és que hi hagi gent que faci coses i que s’agafi una altra dinàmica. L’Estat espanyol ha de veure que el poble hi és. Tanmateix, passi el que passi, Guillem té “fe que el referèndum es farà perquè el poble ho demana, i si ells no volen que es faci, hauran de treure els tancs o fer servir una força d’autoritat surrealista dins l’estat de dret europeu…”.

Back To Top
Search