skip to Main Content

Noves eleccions generals: en parlam amb tres històrics de la política manacorina

Antoni Mercant: “No descart que hi pugui haver un pacte d’Estat”

Mercant considera que el PSOE, tot i els resultats tan favorables que tengué i podent governar “no ha tengut la voluntat de formar govern”. Així mateix, no descarta una possible unió entre el PP i el PSOE: “En la nostra jove democràcia, per ventura la gent no entendria aquest pacte però en altres països existeix per donar estabilitat social i econòmica i no passa res” afirma Mercant mentre afegeix que “no descart que hi pugui haver un pacte d’Estat”. D’altra banda, pensa que VOX va aprofitar el “relaxament” del PP en les passades eleccions però creu que això no es repetirà i que “els extrems s’haurien de diluir”. D’altra banda, no dóna gaire credibilitat a les darreres enquestes del CIS i creu que es donaran “empats tècnics” entre PSOE i PP. “Pot ser que el bipartidisme s’hagi acabat, però la gent s’adona que el seu vot no ha servit per res i tornarà al vot útil” diu Mercant, mentre apunta la necessitat d’un “govern fort per revitalitzar l’economia”.

 

 

 

Mercè Amer: “Tenim el repte de diàleg i cal avançar en qüestions com el feminisme, la solidaritat i la justícia social”

Per Mercè Amer, el més important és que tothom vagi a votar perquè considera que “aquest exercici de la democràcia que vàrem reivindicar durant tants anys” s’ha d’utilitzar. “Necessitam un govern fort i estable que doni resposta a les necessitats de tota la gent” afirma Amer. Així mateix, Amer considera que les esquerres han de garantir la governabilitat i aquesta estabilitat ha de passar, sense cap dubte, per un govern progressista i advoca per la política del pacte, seguint l’exemple de les Illes Balears. “Aquí sempre hem estat més dispostos a pactar i ajuntar esforços i cal que això es traslladi a la resta d’Espanya” diu Amer. Així mateix, la socialista creu que és prioritari donar importància al diàleg i que també “cal avançar en qüestions com el feminisme, la solidaritat i la justícia social”.

 

 

Jaume Brunet: Per ventura canviaran els números però crec la situació serà bastant semblant al que hi ha ara”

Jaume Brunet explica que després de tots aquests mesos, té la sensació que han aconseguit que la política el cansi. “Per ventura canviaran els números però crec la situació serà bastant semblant al que hi ha ara” afirma Brunet, En aquest sentit, considera que aquesta vegada el PSOE té interès per pactar de manera que no hagi de menester ni els partits catalans ni Podemos i pensa que “aquesta vegada sí que hi haurà govern, encara que no sé si el format serà amb el PP o amb Ciutadans”. Per ell, “els partits catalans sempre han aconseguit condicionar el govern de Madrid i sembla que ara es vol evitar això”. D’altra banda, a escala de Balears, Brunet explica que la seva decepció és que els partits regionalistes no siguin capaços d’articular una opció, juntament amb partits nacionalistes com ERC. “Hi ha moltes persones que tenim la sensació que tiram el nostre vot en les eleccions generals” afirma Brunet.

Back To Top
Search