Skip to content

NOTÍCIA

“Nuclis turístics com Cales de Mallorca o s’Illot podran optar a rebre fons europeus per millorar com a destí”

Conversam amb la regidora de Turisme, Maria Antònia Truyols, per saber quines iniciatives vol posar en marxa l’Ajuntament per atreure nous visitants

La nova llei marca el camí de la qualitat i la sostenibilitat turístiques. Manacor està preparat?

El decret llei recull la necessitat de posar fre als grans hotels a primera línia construïts en vertical. Contenir el creixement és la primera passa per poder fer un ús sostenible de l’aigua, del territori o dels sistemes de tractament de residus. I pel que fa a la qualitat l’Ajuntament apostarà decididament per atreure nous públics i modernitzar les zones turístiques madures.

Es refereix a obres públiques a Cales de Mallorca?

Sí, a Cales i a altres zones madures de Manacor com pugui ser s’Illot. Estam pendents dels darrers tràmits al registre i a la notaria per poder oficialitzar la recepció de la urbanització de Cales de Mallorca per part de l’Ajuntament. Serà a partir de llavors que hi podrem fer les primeres inversions públiques en 40 anys. Hem d’acompanyar la modernització dels hotels que ja ha fet el sector privat perquè aquesta combinació és l’èxit de qualsevol transformació turística.

Qui promourà aquestes primeres obres públiques a Cales?

La primera actuació serà municipal i consistirà en una inversió de 900.000 euros per fer una rentada de cara als principals carrers, que inclourà el canvi de l’enllumenat per fer-lo més sostenible o l’ordenació del mobiliari urbà i de la cartelleria. Però la llei turística obre noves fonts de finançament. Nuclis turístics que es considerin madurs, com s’Illot o Cales, podran optar als fons europeus per millorar com a destí.

Hi ha nous hotels a Manacor que hagin quedat bloquejats amb la moratòria de places turístiques?

No, tots els projectes que estan en tramitació i que estan pendents d’obtenir llicència municipal segueixen endavant. En total són una desena de projectes vinculats a petits allotjaments. Són agroturismes, hotels d’interior o un antic hostal que es reobre a Porto Cristo. Són projectes que diversifiquen l’oferta turística. A més, en molts casos es vinculen a la rehabilitació d’edificis patrimonials. Aquest model d’allotjament és el que ajuda a enriquir l’economia local.

Els pagesos se senten oblidats per#què la llei no contempla mesures per fomentar el consum del producte local…

El que puc dir és que l’Ajuntament fa els deures. En aquest mandat hem apostat per campanyes i accions per fomentar el producte local i el comerç de proximitat. I seguim en aquest camí, tot el departament de Turisme fa feina en un nou projecte per oferir experiències gastronòmiques amb els productors d’oli o de vi del nostre poble. Volem que turistes i veïnats ho puguin conèixer de prop.

Aquestes iniciatives arriben realment als turistes que ens visiten?

També feim feina en aquest sentit. L’Ajuntament ja no només promociona Manacor a les grans fires turístiques, optam per donar-nos a conèixer a fires especialitzades en l’àmbit gastronòmic, cultural o esportiu. Manacor pot oferir moltes coses i el que volem és arribar a nous públics més especialitzats, atraure un turisme més selecte.

Quin impacte tendrà la llei en els treballadors manacorins del sector turístic?

Les condicions laborals milloren per llei. I ho fan amb el consens de les patronals turístiques i dels sindicats. Els esforços per millorar la salut laboral, sobretot la de les cambreres de pis, eren necessaris.

PUBLICITAT

Back To Top
Search