skip to Main Content

Objectiu: fer minvar les 25.000 tones anuals de residus

El ple ordinari de l’Ajuntament, el darrer abans de l’aturada vacional de l’agost, va aprovar el Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor. La proposta del departament de Medi Ambient va prosperar per la unanimitat de tots els grups.

Segons explicà el delegat responsable l’objectiu del pla és “guiar l’actuació el municipi en prevenció de residus, més enllà de la feina que ja feim en reciclatge”. Llodrà recordà que que el municpi produeix “25.000 tones de residus anuals, això vol dir que cada habitant produeix més de mitja tona cada any”. És d’aquí, per tant, com explicar el regidor, que neix “la necessitat de reduir aquestes tones”. El pla compta amb la implicació de diversos departaments de l’Ajuntament.

Entre les accions que té previstes aquest pla hi ha la reducció de la fracció orgànica, la reducció d’envasos potenciant la venda a granel, la reparació i manteniment de productes i aparells, la prevenció al sector turístic, la promoció de comerços de proximitat per fomentar la compra responsable… Per a tot això hi ha disponibles 30.000 euros del pressupost anual. Antònia Llodrà, d’AIPC, agraí la informació rebuda abans d’arribar al Ple, tot i que remarcà que “hauria pogut ser més ambiciós, esperem que no quedi dins el calaix”. Ben igual que Catalina Riera, del PI, que hi afegí que “l’hem vist realista i pensam que és factible”.

Més informació i aparcaments
Aquests dies el Partit Popular de Manacor agraïa i es felicitava del suport unànime a la moció que el seu grup va presentar entorn de la implementació de la ZPR a 67 carrers de Manacor.

L’encarregada de defensar la moció va ser Maria Bel Bauzà, que recordà que els comerços venen d’una “temporada molt dolenta arran de les restriccions per la Covid-19, i ara també amb la ZPR, que s’ha posat en marxa sense una planificació clara de cara als nostres ciutadans”. En aquest sentit, el PP va demanar informació a l’abast, dues hores gratuïtes a l’aparcament de Na Camel·la, i nous aparcaments dissuassoris, acompanyats d’un transport públic urbà.

Tant el PI com AIPC anunciaren inicialment l’abstenció en aquest punt, argumentant que no veien clar el tercer punt amb la incorporació del transport públic urbà. A la fi, però, després del debat, tots els grups hi votaren a favor.

Morositat, rentapeus, aigua del riuet i relació de llocs de feina
Tots els grups aprovaren el pagament urgent d’una factura a l’Agència Tributària que feia figurar l’Ajuntament com a morós i podia posar en perill la recepció de subvencions. Sebastià Nadal i Maria Bauzà es discutiren sobre la urgència dels rentapeus a les platges. El delegat de Zona Costanera acusà el PP de “viure en una realitat paral·lela”. També, per una pregunta del PP, Sebastià Nadal donà explicacions sobre la vegetació apareguda al riuet de s’Illot, admetent que la solució proposada és “provisional”. Finalment Catalina Riera demanà per l’estat de la relació de llocs de feina. Joan Gaià explicà que el departament s’ha reestructurat, però és mostrà escèptic quant a la seva aprovació.

Back To Top
Search