Skip to content

Unes obres per arreglar l’enllumenat indignen els veïnats del carrer del Gambí de Porto Cristo

Veïnats i comerciants del carrer del Gambí de Porto Cristo posaren la setmana passada el crit al cel arran de l’inici d’unes obres inesperades que desbarataren la calma estival amb què esperaven començar aquest mes de juliol.

Una màquina d’enormes dimensions amb un gran disc i sense cap mètode pal·liatiu per a la pols va començar a obrir una síquia amb un estruend considerable i, sobretot, amb una pols afavorida pel vent que feia aquells dies. Els veïnats del redol es posaren en contacte tot d’una amb els representants de l’Ajuntament a Porto Cristo.

Xisco Gil, propietari de l’establiment Es Cantonet de Sa Torre va ser el primer perjudicat. Aquell dia primer d’obres hagué de tancar les portes per evitar l’entrada de pols, i l’endemà, segons ens explicava ell mateix, “vaig haver de donar càrxer a tota la terrassa i als vidres”. Gil va trobar la comprensió de les autoritats municipals, i també de l’empresa concessionària de les obres, que dia sí i dia també han passat per l’establiment a demanar disculpes tant pel renou com per la brutor ocasionada en dies d’alta temporada turística.

La delegada d’Urbanisme, Bel Febrer, reconeixia a aquest mitjà que “vaig signar l’ordre de començament de les obres però desconeixia en quin moment començarien. Em sap greu si hem ocasionat molèsties. De totes maneres també hem pogut saber que l’obra més molesta ja ha acabat i que ara, tot i que hi haurà moviment en el carrer, no hi haurà tot el renou i la pols que s’hi feren els tres primers dies”. Interrogada per aquest setmanari, Febrer explicava també que ara ja no hi ha prohibició de fer obra pública en temporada turística.

Joan Gomila, delegat de Porto Cristo, explicava que “Endesa ens va avisar que era perillós tenir l’enllumenat d’aquest carrer així com està, perquè pot ser un perill de cara a les persones. No tenen protecció. Nosaltres vàrem posar en marxa tot d’una la contractació, però com passa sempre amb aquestes coses, s’ha endarrerit en el temps. En teoria aquestes obres havien d’estar acabades el mes de juny. Les màquines han arribat tard… Però és una obra que ha fet molt de renou i molta de pols durant tres dies, que a més va coincidir que feia molt de vent. Un comerç d’allà se’n va queixar fort. I amb raó, perquè un dia d’estiu és com un mes sencer d’hivern. Ara podem dir que la part grossa ha acabat. Demanam disculpes”.

Back To Top
Search