A la cuina, com en tot a la vida, l’estètica és important. Sempre fa més ganes menjar un plat ben compost que no qualsevol cosa posada de qualsevol manera. I això no vol dir que el plat compostet sigui molt millor que l’altre, però no podem negar que també menjam pels ulls.
A vegades m’ha passat, que he vist en un llibre una recepta que m’ha entrat pels ulls i a l’hora de fer-la… psé… no ha estat per tant. Això em va passar amb un llibre de receptes d’una famosa bakery anglesa, que altra cosa no, però pomposa i rosa ho és molt. M’encanta la seva aparença externa, cada temporada canvien la decoració exterior del local i és tot un espectacle. Malauradament, però, la vista no acompanyava el gust en aquella recepta.
En canvi la recepta que teniu aquí sí que va resultar ben bona, encara que el seu aspecte és més aviat normalet. El llibre és The Hummingbird Bakery Cookbook, de la famosa pastisseria del mateix nom de la capital britànica.
Ara que ja comença a fer ganes encendre el forn crec que és una d’aquelles receptes que està molt bé per tenir a primera hora del dematí per berenar de qualque cosa dolça.
Ingredients
• 175 g de mantega
• 140 g de sucre morè
• 2 cullerades de confitura de fraula
• 2 ous M
• 140 g de farina
• 1 cullerada de llevat en pols
• 1 cullereta de canyella en pols
• 100 g de nous picades
• 50 g de xocolata negre trossejada
• 2 pomes trossejades en cubs
Passa a passa
1. Batem el sucre, la mantega i la confitura fins que es formi una crema esponjosa. Aquesta passa convé fer-la amb un robot de cuina, us estalviarà esforç.
2. Hi afegim els ous un a un, no afegim el següent fins que el primer no estigui integrat.
3. En un bol mesclam i tamisam la farina, la canyella i el llevat en pols i en reservam una cullerada o dues. Afegim aquesta mescla a la de la mantega.
4. Les dues cullerades que hem guardat de farina les posam amb les nous, la xocolata i la poma trossejades i ho mesclam bé tot. Això ajudarà que els trossos dels diferents ingredients no baixin tots al fons del motle. Afegim tot això a la pasta amb l’ajuda d’una espàtula de silicona mesclant amb moviments envolvents.
5. Ho abocam tot dins del motle prèviament untant i ho guardam a la gelera durant unes hores, segons el llibre millor si és durant tota la nit. Aquesta passa me la vaig botar, ho vaig enfornar de seguida que vaig tenir fet el pa i va quedar exactament igual al de la foto del llibre, que no vol dir que no ho proveu de fer!
6. Encalentiu el forn a 175º i enfornau la coca durant 50-60m minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.